Başkent Tiyatroları kursları başladı

Her türlü sanatsal ve kültürel faaliyeti ücretsiz olarak Başkentlilerin hizmetine sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tiyatro dalında hem sahnelediği oyunlar ile büyük takdir topluyor hem de açtığı kurslarla yeni yeteneklere kendilerini geliştirme fırsatı veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Başkent Tiyatroları'nın her yıl artan ilgiyle sürdürdüğü kurslara bu yıl 350 kişi başvuru yaptı. Sadece 75 kişinin alındığı tiyatro kursunda yeni yetenekler ders başı yaptı. Ücretsiz drama ve tiyatro kurslarına ilginin yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, elemelerin zorlu geçtiğini ifade etti. Bir hafta süren eleme heyecanından sonra 75 kursiyerle yola devam edildiğini kaydeden İkiler, Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi'nde yapılan elemelere kursiyer olabilmek için başvuru yapanlar arasında öğrenciden memura, ev hanımından üst düzey yöneticiye birçok kişinin katıldığını belirtti

Bir hafta boyunca süren elemelerde adaylar, sahneye çıkarak 5'er dakikalık hazırladıkları monologlarla Başkent Tiyatrosu oyuncularından oluşan jüriye oyunlarını ve yeteneklerini sergiledi. Şimdiye kadar yaklaşık 1000 kişinin sanat dünyasına kazandırıldığı kursların bu yıl ki şanslı öğrencileri zorlu bir elemenin ardından belirlendi.

Ankara'ya, Ankaralılara ve tiyatroya yakışır çok güzel imkanlara sahip Başkent Tiyatroları, yaklaşık 10 yıldır tiyatro ve drama kursları veriyor. Kurs sonunda yetenekleriyle ön plana çıkan kursiyerler ise Başkent Tiyatroları'nın sergilediği oyunlarda rol alabiliyor. Kursiyerler her Perşembe ve Cuma günü 3 saat boyunca usta oyunculardan ders alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber