Balıkesir Aile Danışma Bürosu 6 ayda 200 yuvayı yıkılmaktan kurtardı

Devlet, toplumda kanayan bir yara haline gelen boşanmaların önüne geçmek için önemli adımlar atıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda artan boşanmalar ve buna bağlı parçalanmış aile sayısını azaltmak için bazı projeler hayata geçirildi. Bu amaçla Balıkesir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde 6 ay önce kurulan Aile Danışma Bürosu, ücretsiz danışmanlık hizmetiyle boşanma eşiğine gelen 200 çiftin barışmasını sağladı. Evliliğe hazırlanan çiftlere de eğitim verecek olan merkez, evlilik kurumu hakkında bilgilendirecek.

Kimsesiz ve ailesi tarafından bakılamayan çocuklardan bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere kadar toplumun önemli bir kesimine hizmet veren Sosyal Hizmetler, evlenecek veya evli çiftlere ücretsiz danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti de vermeye başladı. Balıkesir Aile Danışma Bürosu, kendilerine başvuran ya da gönderilen 200 çiftin yuvasını kurtardı. Merkezde hizmet veren üçü psikolog 6 kişilik ekip, çiftlerin problemlerini çözmesinde yardımcı oluyor.

Balıkesir Aile Danışma Bürosu Müdürü Psikolog Cemile Çakır, 6 ayda 300'e yakın çiftle görüşmeler yaptıklarını söyledi. Bazılarının merkeze kendilerinin başvurduğunu belirten Çakır, bazı çiflerinse aile içi şiddet sebebiyle polis, jandarma ya da adli merciler tarafından yönlendirildiğini kaydetti. Çiftlerin kendilerine genellikle aile içi şiddet ve şiddetli geçimsizlik sebebiyle başvurduğunu kaydeden Psikolog Çakır, ?Bize gelen ya da gönderilen çiftlerimizle karşılıklı görüşmeler yapıp sorunlarının çözümü konusunda öneriler sunuyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 200 çifti boşanmanın eşiğinden döndürdük." dedi.

'BOŞANMA KARARI ALAN ÇİFT, EL ELE TUTUŞUP GİTTİ'

Müdür Cemile Çakır, "Bize gelen vakalarda, hemen hemen toplumun tüm kesimlerinden yönelendirilenler var. Aile içi şiddet ya da geçimsizlik, sadece maddi zorluk yaşayan ya da alt kültür düzeyindeki ailelerde olmuyor. Her kesimde sorunlar yaşanabiliyor. Mesela gelenler arasında 46 yılık bir çift de vardı. Önce erkek başvurdu. Başvurular genellikle kadınlar tarafından yapılıyor. Üç dört görüşme sonunda çiftimiz, kurumumuzdan el ele tutuşarak çıktı. Bu tabloları gördükçe, işimizin önemini daha fazla anlıyoruz." diye konuştu.

Aile Danışma Bürosu'nun belediyelerle işbirliği yaparak evlilik için başvuran çiftlere danışmanlık hizmeti vermeyi planladığını da açıklayan Çakır, şöyle devam etti: "Bakanlığımızın projesiyle evlenmeye hazırlanan çiftlere danışmanlık hizmeti vereceğiz. Belediyelere bu konuda yazı yazdık, cevapları bekliyoruz. Birçok çift, evliliği oyun ya da normal arkadaşlık gibi görüyor ama evlendiklerinde böyle olmadığını anlayıp boşananlar bile var. Amacımız, bu boşanmaları azaltmak. Çiftlere evliliğin nasıl bir kurum olduğunu, birbirlerine nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatmak. Bu eğitimlerle boşanmaların önüne geçmek istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber