Küçük Bircan'ın ölümüne neden olan alkollü araç sürücüsüne, 8 yıl hapis cezası

Eskişehir'de alkollü olarak kullandığı araçla yol kenarında Bircan Toksöz adlı çocuğa çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Olgun B., kanundaki üst ceza olan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca mahkeme sürücünün ehliyetine bir yıl süreyle el konulmasına karar verdi.

9 yaşındaki minik Bircan, 22 Nisan tarihinde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin altında kalarak feci şekilde can vermişti. Mahkeme heyeti dün görülen davada, sürücü Olgun B.'ye kanundaki en yüksek cezayı verdi. Yaklaşık bir yıl önce Zincirlikuyu Mahallesi Aktürk Sokak`ta meydana gelen olayda, 26 TN 628 plakalı Olgun B., idaresindeki otomobil, seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan araç, evlerinin yanındaki boş arsada ip atlayan 9 yaşındaki Bircan Toksöz ile arkadaşı Kevser Atik'e çarparak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralı çocuklardan Bircan Toksöz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kaza sonrası yapılan incelemede, otomobil sürücüsü Olgun B.'nin alkollü olduğu belirlendi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin ardından otomobil sürücüsü Olgun B. hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'bilinçli olarak taksirle ölüme sebebiyet' vermek suçundan dava açıldı. Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Olgun B.,yaşananlardan dolayı pişman olduğunu söyledi.

Savunmasında ilginç ifadeler kullanan sanık Olgun B., kaza esnasında alkollü olduğunu, ancak şoförlükte acemiliği olmadığını kaydetti. Sanık Olgun B., "Alkollüydüm ama kendimdeydim. Bir anda bu kaza oldu. Kazanın ardından çocuğu alıp hastaneye götürdüm. Keşke daha fazlasını yapabilseydim. Kurtulacağını bilsem, kendi canımı verirdim. Yaşananlardan dolayı üzgün ve pişmanım." diye konuştu.

Kazada yaşamını yitiren Bircan Toksöz'ün babası Salih Toksöz ise sanığı yaptığı savunma karşısında tepki gösterdi. Acılı Baba Toksöz, "Çocuğum kaza sırasında beyin travması geçirmişti. Sanık kendisini kurtarmak için, kızımı kucaklayıp hastaneye götürdü." dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, alkollü olarak araç kullandığı belirlenen sürücü Olgun B.'yi, 'bilinçli olarak taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan' 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme, sanığın ehliyetine de 1 yıl süreyle el konulmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber