Öğrencilerin başka okula gönderilmesine tepki

Necatibey İlköğretim Okulu'nun yıkılacak olması nedeniyle öğrencilerin başka okullara dağıtılması velileri kızdırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati adına yaptırılan Necatibey İlköğretim Okulu'nda okuyan bin yüz öğrenci, okulun yıkılacak olması nedeniyle Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu'na gönderildi. Okula ait ek binada sadece 1. ve 2. sınıflardan 450 öğrenci ders görüyor. Geçen sene boşaltılan okulun henüz yıkılmaması ve yeni bir bina yapılmamasına isyan eden veliler, çocuklarının uzak bir mesafeden akşam karanlığında eve gelmesinden şikayetçi oldu. Aileler, okulun 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna yetişmediği taktirde çocuklarını Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu'na göndermeyeceklerini söyledi. Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Metin Doğru, Gediz Mahallesi Muhtarı Rahmetullah Öztürk ve velilerle birlikte okul bahçesinde basın açıklaması yaparak yetkilileri göreve çağırdı.

Tarihi bina olduğu gerekçesiyle Anıtlar Kurulu'nun binayı yıktırmadığını iddia eden Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Metin Doğru ?Bina yıkılmış olsaydı yandaki binaya gerek olmayacaktı. Ek bina yapılmadan önce müracaat ettiğimizde dönemin valisi elverişsiz, bu binayı yıkın. Yerine dört katlı bina yapın, o günkü anıtlar kurulu her kim geldiyse tarih eser diye okulu yıkmadılar. Bu ucubeyi de buraya yaptılar. Eğer o günkü şartlarda bu binayı yıkmış olsalardı bu yandaki binayı da buraya yapmaya gerek olmayacaktı. Ondan sonra kalkıp bu binayı restore ettiler? dedi. Okulun elverişsiz duruma geldiğini vurgulayan Doğru, şöyle konuştu: ?Dünyanın masrafını ettiler. Bina, bina olmaktan çıkmış. Bu binanın tarih eserlik bir yanı kalmadı. Bina artık badanayı bile kabul etmiyor. Eğer bu okul önümüzdeki döneme yetişmezse Gediz, Bayındırlık, Kocatepe, Dilşikar mahallelerinden hiçbir öğrenci Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu'na gitmeyecek?

İHALE SÜRECİ UZUN SÜRÜYOR

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, ihale sürecinin devam ettiğini ve İl Özel İdare'nin ilgili birimine dosyanın ulaştırıldığını söyledi.

İhale sürecinde yaklaşık 21 günlük bir bekleme süresinin olduğunu belirten Altınsoy, şöyle konuştu: ?İhale sonrasında aynı anda mevcut binanın yıkımı da gerçekleşecek. Alanla ilgili okul sıkıntımız olduğu için öğrencilerimizi Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu'na taşıyoruz. Öğrencilerimizi göndereceğimiz en yakın okul burası.? Okulun 2012 yatırım programı kapsamında olduğunu da anlatan Altınsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Biz bu okulu 32 derslikle almıştık. Ancak, arsanın çekme mesafelerinde problem vardı. Manisa Belediyesi'yle uzun süre yazıştık. 32 derslik planlandı ancak bunun 28 dersliğini yapabiliyoruz. Alan yeterli gelmiyor. Çekme mesafelerinin ayarlanması gerekiyor. Şu an için revizyon tamamlandı. Kasım ayı içerisinde ihale edilecek. Bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz.?

Okulun tarihi eser olduğu gerekçesiyle yıkılamadığı iddialarına da cevap veren Altınsoy, sözlerini şöyle tamamladı: ?Okul anıtlar kurulu engeline takılmadı. Öyle bir şey söz konusu değil. Okulun yıkılma nedeni hem ihtiyaca cevap vermemesi hem de tadilatı oldukça masraflı olmasıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber