Evi olmadığı için sağlık ocağına taşınan şehit ailesi için kampanya başlatıldı

Bitlis Şehit Aileleri Derneği, evi olmadığı için köy sağlık ocağına yerleştirilen şehit piyade er Ahmet Tuncel'in ailesine ev yapmak için yardım kampanyası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak, yaptığı açıklamada, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde PKK saldırısında şehit düşen 24 askerden biri olan Mutkili piyade er Ahmet Tuncel'in ailesine ev yapmak için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Şehit ailelerine sahip çıkmanın herkesin başlıca görevi olduğunu aktaran Apak," Bu tür sosyal ve toplumsal sorumluluk kampanyalarımıza hepimizin destek vermesi vicdani görev bilinmelidir. Biz dernek olarak her zaman her ortamda şehit ailelerimize ve gazilerimize sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bütün herkesi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Kampanyamıza destek vermek isteyenler Vakıf Bankası Bitlis merkez şubesi TR940001500158007299643331 ( TL) nolu IBAN hesaba para yatırabilirler." dedi.

Öte yandan Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamda, şehit ailesine Bitlis Valiliği'nce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir miktar yardım yapılmak üzere çalışmalara başlandığı ve Bitlis Şehit Aileleri Derneği'nin koordinasyonuyla ortaklaşa bir çalışma yapıldığı açıklandı.

Açıklamada ayrıca, kış başlamadan başlatılmak suretiyle şehit Ahmet Tuncel'in ailesine ev yaptırılmaya çalışılacağını bildirilirken, söz konusu eski evin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tutulan rapora istinaden kullanılamaz ve ciddi risk taşıdığı, ivedi boşaltılması gerektiğinin tespit edildiği vurgulandı. Tuncel ailesi geçici olarak köyde bulunan sağlık ocağının bir bölümüne yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber