TRT personeline kahvaltı yardımı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 yılı toplu sözleşmelerinde, 11 hizmet kolunda bazı hususlarda anlaşmaya varıldı.

Bunlardan en dikkat çekenlerden birisi ise TRT'de yaşandı. Kamu İşveren Kurulu, Türk Haber Sen'in talebi üzerine TRT'nin devamlılık stüdyolarında, haber ve Spor dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığında, radyolarda saat 6 nöbetine gelen personele, işyerinde tüketilmesi kaydıyla kahvaltı yardımı verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar 1 Temmuz 2012'den itibaren verilmeye başlandı.

Yine, verici istasyonlarında ve haber müdürlüklerinde çalışan personele koruyucu gıda yardımı verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu yardım 1 Ocak 2013'ten itibaren verilmeye başlanacaktir.

1 Ocak 2013'ten itibaren uygulanacak başka bir düzenleme ise PTT personeline ilişkindir. Büyükşehirlerde çalışan PTT dağıtıcılarına, belediye tarafından çalıştırılan toplu taşım araçları ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları imkanı sağlanacaktır. PTT dağıtıcılarından tebligat ve postaları araç kullanarak yerlerine teslim edenlere ise aylık 20 lira verilecektir.

Diğer taraftan anlaşmaya varılan maddelerden birisi de giyim yardımına ilişkindir. Buna ilişkin mevzuat hazırlığı devam etmektedir. Yayın ve verici istasyonlarında çalışan TRT personeline, görev esnasında giyilmesi gerektiği belirtilen malzemeler giyim yardımı olarak verilecektir. Giyim malzemelerinin standartları, hangi personele ne süreyle verileceği ve buna ilişkin easas ve usuller, mevzuat değişikliği sırasında belirlenecek. Bu yardım 1 Ocak 2013'ten itibaren verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber