Balıkesir Valisi Turhan: Dünkü su baskınından ders alınması gerekir

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dünkü su baskınlarından ders alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Turhan, "Çünkü 15 dakikalık bir yağışta böyle olduğuna göre ileride ciddi bir yağışta Allah korusun can ve mal kaybı olabilir. Bir an önce bu anayolumuzda bir iki yerde menfez açılması gerektiğini görüyoruz." dedi.

Balıkesir'in Edremit Körfezi'ni dün akşam saatlerinde etkisi altına alan kuvvetli yağış ve sonrasında gelen su baskınları maddi hasara neden oldu. Gömeç'in Kemalpaşa Mahallesi'ndeki İlçe Emniyet Amirliği ve Bölge Trafik Amirliği'nde içinde bulunduğu çok sayıda binanın giriş ve bodrum katlarını su ve çamurla doldu. Belediye ekipleri sokaklarda çamur temizliğine başlarken, bazı kerpiç binaların yıkıldığı ve bahçe duvarlarının da zarar gördüğü belirlendi. İlçenin içinden geçen Kemalpaşa deresi üzerinde köprünün tıkanması üzerine dere kenarındaki evlere su girdi. Çok sayıda eşya kullanılamaz hale gelirken can kaybının olmamasının yağmurun erken saatlerde başlamasına bağlandı. Dere seviyesinden yaklaşık 1 metre yükselen sel suları, ilçe mezarlığının duvarlarının ve mezarlık yakınında bulunan bir ağılın kısmen yıkılmasına da neden oldu. Gömeç'te henüz resmi olmayan rakamlara göre 46 küçükbaş hayvan, 300 kanatlı hayvan ve 85 arı kovanı telef oldu.

Belediye ekipleri bir taraftan da yolları temizlerken bozulan yolların da onarımına başlandı. Selin yoğun olarak vurduğu Gömeç ilçesine gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan bölgede incelemelerde bulundu. Vali Turhan, yaraların sarılacağını söyledi.

Ayağına çizmelerini giyen ve sel sularının zarar verdiği bölgeleri dolaşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bu olaydan büyük ders alınması gerektiğini vurguladı. Balıkesir Valisi Turhan gömeç'teki su baskınıyla ilgili söyledi: "Allaha şükür can kaybı olmaması bizim için büyük bir teselli. Ancak burada gerek Karayollarının, gerek belediyenin gerekse valiliğimizin yapması gereken çalışmalar var. Özellikle yol güzergahında bulunan birkaç menfezi acilen açmamız gerekiyor. Çünkü 15 dakikalık bir yağışta böyle olduğuna göre ileride ciddi bir yağışta Allah korusun can ve mal kaybı olabilir. Bir an önce bu anayolumuzda bir iki yerde menfez açılması gerektiğini görüyoruz. Şu anda yerinde tespit yapıyoruz. Bize verilen bilgiye göre 46 küçükbaş hayvan, 300 kanatlı hayvan telef oldu. Sel suları 85 arı kovanını da önüne katarak sürükledi. Allaha şükür ciddi bir sıkıntımız gözükmüyor. Ancak tabi bundan ders almamız gerekiyor. Gerek merkezi idare olarak, gerekse belediyeler olarak. El birliğiyle çalışarak bu sıkıntıları gidereceğiz."

Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık ise sel baskınıyla ilgili şöyle konuştu: "Gömeç'in içinden geçen Kemalpaşa Deresi ve Karaağaç Deresi'nin taşmasıyla Kemalpaşa Mahallesi'nde buluşan sular nedeniyle 70 eve su girdi. Belediyece, kaymakamlıkça ve emniyetçe ekipler oluşturularak evler gezilip şu an hasar tespiti yapılıyor. Bu hasarlar tespit edildikten sonra devletimizin zararları karşılayacağını tahmin ediyorum. Biz de Gömeç Belediyesi olarak ilçe merkezinde oluşan zararları karşılamaya çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber