Kazada ölen arkadaşları için eylem yaptılar, karayolunu trafiğe kapattılar

Bingöl'de aracın çarptığı bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi üzerine yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu kazanın olduğu noktada oturma eylemi yaparak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, dün saat 20.30 sularında Bingöl Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) önünde yolun karşı tarafına geçmek isteyen 4 kişilik bir arkadaş gurubuna aşırı hız yaptığı belirtilen bir otomobil çarptı. Meydana gelen kazada İlahiyat Fakültesi öğrencisi Seyma Çokparlamış adlı kız öğrenci olay yerinde hayatını kaybederken, Hülya Gelener, Fatma Zehra Zengin ve Esra Şevli öğrenciler de yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Generel, buradaki ilk müdahalenin ardından Elazığ'a sevk edildi.

ARKADAŞLARI YOL KAPATTI

Arkadaşlarının ölüm haberini alan yaklaşık 200 üniversite öğrencisi ise kazanın meydana geldiği Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki noktada toplanarak oturma eylemi yaptı. Kısa bir süre burada oturan öğrenciler daha sonra çeşitli sloganlar atarak şehir merkezine doğru yürüdü. Bingöl'ün en işlek noktası olan Çapakçur Köprüsü'nde de bir süre oturarak eylemlerini sürdüren grup araç geçişine izin vermeyince trafik tamamen durma noktasına geldi. Burada da yaklaşık 40 dakika boyunca araç geçişine izin vermeyen grubu polisin hiçbir müdahalede bulunması dikkat çekerken, öğrenciler çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçerek eylemlerini şehrin en işlek noktası olan Dörtyol Saat Kulesi önünde devam ettirdi. Diğer noktalarda olduğu gibi burada araç geçişlerine izin vermeyen grup ateş yakarak beklemeye başladı. Saat 21.00 sularında başlayan ve saat 01.00 sularına kadar devam eden eylemle ilgili açıklamada Hudeyda Tebiş adlı öğrenci, 4 yıldır kazanın olduğun noktaya üst geçit istediklerini ancak yetkililerin buna duyarsız kaldığını belirterek eylem yapmalarındaki amaçlarının bundan sonra ölümlerin olmamasına dikkat çekmek olduğu ifade etti.

Arkadaşlarının ölümünü protesto etmek için 4 saat boyunca eylem gerçekleştiren öğrenciler daha sonra aynı güzargahı kullanarak KYK önünde eylemlerini sonlandırdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber