Yozgat'ta ekmeğe yapılan zamma vatandaşlar tepki gösterdi

Yozgat'ta fırın işletmelerinin uygulamaya koydukları ekmek zammına vatandaşlar tepki gösterdi. İlde yaklaşık 2 ay önce ekmeğe yapılan zam vatandaştan gelen tepkiler üzerine geri çekilmişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekmek fırınları geri çekilen zammı 2 ay sonra tekrar uygulamaya koydu. Zamla birlikte 60 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin fiyatı 70 kuruşa yükseltildi.

Ekmek zammı fırıncı esnafını sevindirirken vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, "Yozgat'ta ekmek fiyatı çevre il ve ilçelere göre en yüksek fiyata satılıyor. Tarım alanları bakımından ilimizde hububat ağırlıklı ekim yapılmasına rağmen yapılan bu zamma bir anlam veremiyoruz. Yozgat'ımız ekonomik anlamda fakir bir memleket. 6 kişilik bir aileyi ele alırsak bu ailemizin evine günlük en az 15 ekmek girmesi gerekir. Ayda ise 450 ekmek demektir. Yani ailemizin aylık sadece ekmeğe verdiği para 315 lira yapıyor. Zaten sofralarda en fazla tüketim kaynağı olan ekmeğe yapılan zammın geri alınmasını istiyoruz." diye tepkilerini dile getirdi.

Hüseyin Yaşar isimli vatandaşta aynı ifadeleri kullanarak, şunları söyledi: "Eskiden ilimizde belediyemize ait fırın vardı ve fırıncılar böyle zamlar yapamıyordu. Şimdi ise belediyeye ait bir halk ekmek fırını olmadığı için zamlar yapılıyor. İlçelerde dahi halk ekmek satılırken ilimizde neden satılmıyor. Belediye halk ekmek fırını açarsa isteyen 40-50 kuruşa halk ekmek alır isteyen ise 70 kuruşa fırından alır. Yozgat insanı çok mu zengin bizler yapılan zammın kaldırılmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber