Suruç'ta okul ve PTT binasına molotof atan 5 kişi tutuklandı

Şanlıurfa Suruç'ta, cezaevlerinde başlatılan açlık grevi bahanesi ile okul ve PTT binasına molotofkokteyli ve taş atma olaylarına karıştıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 5 kişi, tutuklanarak, Şanlıurfa E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgilere göre, 30 Ekim 2012 tarihinde Suruç'ta 100. Yıl İlköğretim Okulu ve PTT binasına molotofkokteyli atan N.Z. (16), Ö.B. (17), A.K. (16), E.V. (18), M.Ş. (16), Suruç Asayiş Büro Amirliği ve Terörle Mücadele Büro Amirliği'nin başlatmış olduğu takip sonrası kısa sürede gözaltına alındı.

Gözaltına alınan sanıklar ?terör örgütüne üye olmamakla beraber terör örgütü adına suç işleme', ?kamu malına zarar verme' ve ?tehlikeli ve aynı zamanda yanıcı-patlayıcı madde bulundurma' suçlamaları ile çıkarıldıkları Suruç Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, çevik kuvvet ekibi ve geniş güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan, gözaltına alınarak cezaevine gönderilen tutuklu şahısların, okullara yönelik molotoflu eylem talimatını, terör örgütü KCK Suruç şehir yapılanmasından aldıkları iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber