Hayırsever iş adamı Hasan Oğraş, vefat etti

Amasya'nın hayırsever kişiliği ile tanınan iş adamlarından Hasan Oğraş, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatının büyük bir kısmını eğitim hizmetlerine adayan, memleketin gençlerinin eğitim alarak ülkesine ve dünyaya olumlu katkılarda bulunabilmeleri için binlerce öğrencinin yetişmesinde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen iş adamı Hasan Oğraş'ın vefatı sevenlerini üzüntüye boğdu.

Geride 1 kız ve 1 erkek çocuğu başta olmak üzere binlerce öğrenciyi öksüz bırakan Hasan Oğraş'ın cenazesi Sultan Beyazıt Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, sevenlerinin dualarıyla memleketi olan Amasya'da ki Tekirdede Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hasan Oğraş'ı yaklaşık 20 yıldır tanıdığını söyleyen iş adamı Necati Bayar, ?Hasan Oğraş, hakikaten kendinden önce milletini, devletini ve insanları düşünen çok beyefendi bir insandı. Belki yüzlerce talebeye burs vermiştir. İsmi anıldığı zaman herkes tarafından, güzel şekilde hatırlanan ve bundan sonrada hatırlanmaya devam edecek olduğumuz bir insandı. Cenabı Allah mekânını cennet eylesin inşallah. Sevgili Peygamberimiz ve sevdikleri ile beraber olsun orada inşallah. Bizi de Cenabı Hak onlar gibi güzel insanlarla oturup kalkmayı nasip etsin. Allah sonumuzu hayır eylesin. Netice bu ona göre hareket edelim.? diye konuştu.

Merhum Oğraş'ın verdiği maddi yardımlarıyla öğrencilik hayatını tamamlayarak öğretmen olan Hamza Yılmaz ise ?Hasan ağabey Allah Rahmet eylesin çok yardım sever, misafirperver, mütevazi bir insandı. Doksanlı yıllarda tanıdım kendisini. Buradaki öğrencilik yıllarımda bizlere maddi, manevi desteğini hiç esirgemedi. Allah rahmet etsin." ifadelerini kullandı.

Emekli inşaat müteahhiti Hasan Tahsin Sarıcaoğlu ise şunları söyledi: ?Bizler Amasya'da ilk öğrenci yurdunu yapmaya başladığımızda, çok eksiğimiz olmasına rağmen bu eksiklikleri gidermemizde çok yardımcı oldu. Hiç telaşlanmamız gerektiğini gereken ne ise yardımcı olacağını söyledi. Kendisi eşine nadir rastlanan insanlardandı. Allah ondan razı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber