İş isteyen köylüler termik santral şantiyesini bastı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yapımı devam eden termik ve hidroelektrik santralinde çalışmak için başvuru yapan ancak işe alınmayan köylüler, şantiyeyi basarak çok sayıda kişiyi darp edip mallara zarar verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Santral çalışanları ilçeyi terk ederken santral yapımı çalışmalarına ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, başka illerden yapımı devam eden termik ve hidroelektrik santraline işçi alındığını, kendilerinin işe alınmadığını ileri süren köylüler, akşam saatlerinde yaklaşık 500 kişilik grup şantiyeyi bastı. Öfkeli kalabalık, ellerinde kazma, kürek, balta ile şantiye mallarına zarar vermeye ve şantiye çalışanlarını darp etmeye başladı. Çıkan kavgada çok sayıda şantiye çalışanı yaralanırken, şantiyede bulunan araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Olayları Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı önlemeye çalıştı. Canlarını zor kurtaran şantiye çalışanları Tufanbeyliyi terk ederek memleketlerine gitti. Bu arada, öfkeli kalabalık şantiyeden sonra Tufanbeyli ilçe merkezinde iki apartmanda kalan Koreli mühendislerin bulunduğu evlere de taşla saldırdı. Bunun üzerine Koreli mühendisler de can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Tufanbeyliyi terk etti. Tufanbeyli de konuyla ilgili soruşturma başlatılırken 2 kişi gözaltına alındı.

Adana merkezden gerginlik nedeniyle Tufanbeyli'ye çevik kuvvet ve özel harekat polisi gönderildi. Termik santral yapım çalışmalarına ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber