'70 yıllık tarihi eşyalarını sanat evine bağışladı'

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçe kültürünün yaşatılması ve öğrenilmesi, tarihsel geçmişin gün yüzüne çıkarılması için Kültür Sanat Evi'ni hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Restorasyonu Belediye tarafından tamamlanan ve çok yakında hizmete sunulacak olan Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi'ne vatandaşların ilçenin kültürünü ve tarihini yansıtan eser ve eşya bağışları sürüyor. Seydişehir Arasta çarşısında 1948 yılından beri esnaflık yapan Mehmet Aşçı, 70 yıldır özenle biriktirdiği Seydişehir tarihini yansıtan eşyaları Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın şahsında Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi'nde sergilenmek üzere bağışladı.

Mehmet Aşcı'nın dükkanına bizzat ziyarete giden Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Seydişehir'in yaşayan tarihinin bağışladığı eserleri teslim aldı. Merhum babasının okul arkadaşı olan Mehmet Aşçı'dan eşya ve eserleri teslim alırken duygulanan ve elini öpen Başkan Çat, "Ata dostu olduğu için Mehmet Amca'dan bu eserleri teslim almak benim için apayrı bir anlam ifade ediyor. Kendisine teşekkür ediyor ve Mehmet Amca'nın gösterdiği bu hassasiyetin diğer vatandaşlarımıza da örnek teşkil etmesini arzu ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, "Restorasyonunu yaptığımız ve Seydişehir'e bırakacağımız en güzel eserimiz olan Kültür Sanat Evi için Seydişehir'in tarihine tanıklık eden değerli büyüklerimizin bağışlayacağı , yaşanmışlığı, örf ve adetlerimizi temsil eden her bir eser bizim için çok önemli. Bu tür eserler kent tarihinin gelecek nesillere aktarılması açısından son derece kıymetli. İlçemizde her geçen gün sayıları azalan ve tarihimizde önemli yeri olan atalarımızın kullandığı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamları olan eserlerin bağışlanması ile Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Evi'nde oluşturacağımız etnografik müze benzeri bölümler ilçemizin tarihini yaşatmak için önemli bir fırsat oluşturacak." diye ifade etti. Geçmişle gelecek arasında köprü kurmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Çat, "Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek bağışlayacakları eserler sayesinde kültürümüz, örf ve adetlerimiz kuşaklar boyu yaşayacağı gibi, bağış yapan vatandaşlarımızın isimlerini de eserlere yazarak ila nihayet yaşatmış olacağız." diye konuştu.

Seydişehir'in yaşayan tarihi, ilk anahtarcısı olan ve terzilik, fırıncılık, makine ve şemsiye tamirciliği gibi pek çok iş yapan Mehmet Aşçı, ''Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait paralar, 1940 yılında aldığım çifte silah, dedemden kalma tarihi kılıç, dikiş makinesi, değirmen gibi bir ömür özenle biriktirdiğim eşyaları bundan sonra en iyi şekilde korunacağına ve teşhir edileceğine inandığım Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Evi'ne bağışlamaktan dolayı mutluyum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber