Meclis'te sıcak anlar... Gül ile Baykal kapıştı...

Haber Giriş : 05 Ekim 2005 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin AB konusunda Meclisi bilgilendirme toplantısında, Dışişleri Bakanı Gül kürsüde konuşurken, CHP Genel Başkanı Baykal ile tartıştı. Gül, kendisi ile tartışan ve itiraz eden Baykal'ın yanına gidip bir kızgın bir şekilde dosyayı önüne bıraktı. Bu sırada CHP'li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak Abdullah Gül'ü protesto etti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB Müzakere Çerçeve Belgesi'nin "Türkiye'nin sonunda mutabakata varıp altına imza attığı bir kağıt olmadığını" belirterek, "Kendilerinin mutabakatıdır, kendi pozisyonlarıdır, kendilerinin yol haritalarıdır" dedi.

Abdullah Gül konuşmasına devam ederken Baykal, Gül'e müdahele ederek 'bize her hangi bir resmi belge gelmedi" dedi. Gül'ün "Bu belgeler 12 ile 12.45 arasında Dışişleri bakanlığı memurları tarafından ilgili partilere teslim edilmiştir. ..." diye karşı çıktı. Karşılıklı atışmaların sürdüğü sırada salonda tansiyon yükseldi ve sakinliği ile bilinen Dışişleri Bakanı Gül, elindeki belgelerle Baykal'ın yanına yürüdü. Baykal'ın masanına "İşte belge burada" diyerek dosyayı bırakan Gül, Baykal'ın belgeleri almayı kabul etmemesi üzerine geri dönüp dosya ile birlikte kürsüdeki yerine geldi.

Bu sırada salonda CHP'li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak protesto gösterilerine başladı.

Kürsüye dönen Gül, AB yetkilileri ile telefon trafiği sonucu uzlaşmaya vardıklarını ve Lüksemburg'a gitmek üzere koşar adım uçağa giderken Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Sezer, kendisinin de Baykal'ı telefonla aradığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber