Tatvan'da kışlık elmalar toplanmaya başlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, gerek satmak için gerekse kış aylarında tüketilmek için yetiştirilen kışlık elmalar toplamaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, gerek satmak için gerekse kış aylarında tüketilmek için yetiştirilen kışlık elmalar toplamaya başlandı.

Bahçesindeki elmaları toplamaya başlayan Ümit Hüseyni, ilçe ekonomisine büyük sağlayan kışlık elmaları toplamaya başladıklarını söyledi. Hüseyni, "Bahçemizde ürettiğimiz elmalardan iri olanlarını pazara sunacağız. Küçük olanları ise kışın tüketmek üzere evimizdeki depoda muhafaza edeceğiz" dedi.

Bu yıl toplanan elmaların rekoltesinin yüksek olduğunu aktaran Hüseyni, "İlçemizde çok sayıda kişi geçimini yetiştirdiği kışlık elmalardan sağlıyor. Bu yüzden elma Tatvan ekonomisi açısından oldukça önemli yer tutuyor. Kışlık elmalar geçen yıl 80 kuruş ile 1 lira arasında alıcı buluyordu. Bu yıl ise en düşük 1 liradan alıcı bulabiliyor. Ayrıca toplarken elmaların zarar görmesi engellenmelidir. Elma, meyve olarak ince kabuklu, çok nazik bir meyvedir. Meyveler hasat edilirken avuç içine alınmamalı, parmakla sıkılmamalıdır. Meyveleri toplama kovalarına koyarken ve boşaltırken çok dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber