Havaların sıcak gitmesi en çok dondurmacıların işine yaradı

Bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi en çok dondurmacıların işine yaradı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasım ayına girilmesine rağmen dondurmacılar hala büyük ilgi görüyor. Yıllık hedeflerini 2013 gelmeden geçen dondurmacılar, sezonu uzatmanın keyfini yaşıyor.

Türkiye'de özellikle yaz aylarında tüketilen dondurma Akdeniz Bölgesi'nde havaların sıcak seyretmesiyle esnafın yüzünü güldürüyor. Hava sıcaklığının en düşük 18, en yüksek 27 dereceyi bulduğu Alanya'da nem oranı da yüzde 62 ile 90 derece arasında seyrediyor. Tropikal meyvelerden dondurma üreten Ali Kemal Sarıibrahim, ilçede sezonun sona ermesine rağmen yerli ve yabancı turiste dondurma sattığını belirtti. Yaz aylarında insanların vazgeçilmez ürünü dondurmanın 40 çeşidini üreten Sarıibrahim, iş yerinde vitrinine ?Dondurma satışları devam ediyor' dövizini astı. Havaların sıcak seyretmesinin kendilerine avantaj olduğunu ifade eden Sarıibrahim, kış aylarının vazgeçilmez ürünü olan yeşil çaydan da dondurma üreterek insanlarını içini ısıtıyor.

Dondurmacı Hacı Tüylü de, geçen yıla göre satışların bu yıl çok daha iyi gittiğini belirtti. Geçen yılın 11. ayına göre satışların yüzde 30 arttığını ifade eden Tüylü, ?Satışların yaz aylarındaki gibi olması mümkün değil. Ancak her yıl sezon erken bittiği için dondurma satamıyorduk. Bu yıl sezon bitmesine rağmen havaların sıcak seyretmesinden dolayı dondurma sezonu devam ediyor. Satışlar geçen seneye oranla daha iyi. Geçen yıl bu aylara göre satışlarımızda yüzde 30 artış var. Bu yönüyle satışlar yüzümüzü güldürüyor.? dedi.

Murat Yıldız ise firma olarak yıllık koydukları hedeflerine çoktan geçtiklerini dile getirdi. Şuanda sezonu havaların sıcak gitmesi nedeniyle uzattıklarını belirten Yıldız, havalar soğuyana kadar satışa devam edeceklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber