Edremit Körfezi'nde selin faturası ağır oldu

Balıkesir'in Körfez ilçelerinde etkili olan yağışın faturası ağır oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet Komisyonu kurulan Gömeç'te selden zarar görenlerin yaraların sarılması için Valilik tarafından Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri seferberlik başlattı. Edremit Kızılay'ı da boş durmayarak afetzedeleri evlerinde ziyaret ederek halka 200 adet kumanya dağıttı.

Gömeç'te selin bilançosu da ağır olduğu belirtildi. Ak Parti İlçe Başkanı Eşref Uslu, ilçede yüze yakın evde büyük ve küçük çaplı hasar oluşurken, ?60 adet ev hiç kullanılamaz hale geldi. 2 bin tane küçük, 200 büyükbaş hayvan dolaylı zarar gördü. 185 kovanda on binlerce arı telef oldu. 2 bin dekar ekili alanda zeytinlikler ve toplanmamış pamuk zarar gördü. Bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı. Gömeç Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı. Alt yapıda zarar var. Yağmurun az daha yağması daha büyük bir felaketi getirebilirdi.?dedi.

Devletimizin afetzelere anında müdahale ettiğini belirten Uslu, ?Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın. Valimiz Ahmet Turhan, kaymakamlarımız yaraların kısa sürede sarılması için seferberlik halinde?diye konuştu.

Bu arada Ak Parti İlçe Başkanı Eşref Uslu ile beraber Kızılay yetkilileri tarafından hazırlanan kumanyalar, Gömeç Belediyesi Zabıta ekiplerinin gösterdikleri evlere bizzat gidilerek dağıtıldı. Türk Kızılay'ına afetzedeler şükran olduklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber