İshak Alaton: Önümüzdeki dönem sağlık sektörü bir numara olacak

Sağlık sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çeken İshak Alaton, önümüzdeki yıllarda bu alanın öneminin giderek artacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şu anda 7,5 milyar olan dünya nüfusunun 9 milyara doğru gittiğini aktaran Alaton, ömür beklentisinin uzadığnı ve yaşlılığa bağlı sağlık taleplerinin ülkelerin en önemli gündemi olmaya başladığını kaydetti. Alaton, "50 sene önce ömür beklentisi 54 yıldı. 10 yıl önce 78'e çıktı. Bugünse 87-88. Japonya'da 100 yaşına gelen insanların kulüplerini gördüm ben.'' dedi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Zaman Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt'un hazırlayıp sunduğu ve Skytürk360 TV'de yayınlanan Üç Nokta programına konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Alaton, hayatı boyunca hep okuduğunu ve son yıllarda fütürolojiye (gelecek bilimi) merak saldığını söyledi. 2050 yılında dünyanın nasıl olacağını merak ettiğini belirten Alaton, gelecekte sağlığın dünyada bir numaralı uğraş olacağını ifade etti.

'Başarısızlıklarım' adlı bir kitap hazırladığını belirten Alaton, kütüphanelerde başarıya dair yüzlerce kitap olduğunu ama başarısızlığa değinilmediğini kaydetti. Bu boşluğa doldurmak maksadıyla kaleme aldığı kitabın yaklaşık 6 ay sonra çıkacağını belirtti. Alaton, sansürsüz ve samimi olacağının altını çizdi. İnsanın hatalarıyla akil olma yolunda ilerleyebileceğini ifade eden Alaton'a göre herkes etrafına bakmalı ve başkalarının ne tür hatalar yaptığını gözlemlemeli. İnsanlar kendi hatalarını ortaya koyarak, başkalarına da faydalı olabilir. Alaton, başkalarının daha az hata yapmasını sağlamanın insanlığa yapılmış önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

"ERGUN ÖZBUDUN'A YAPTIKLARI ÇOK AYIP, TÜSİAD'I AZ BİLE ELEŞTİRİYORUM"

TÜSİAD'a yaptığı eleştiriler noktasında "Ben açıklıktan, dürüstlükten ve demokrasiden yanayım.'' diyen Alaton, Türkiye'nin demokrasi arayışının iyi tarif edilmesi gerektiğini söyledi. 40 yıldan beri TÜSİAD üyesi olduğunu anımsatan Alaton, "Her sene istedikleri parayı ödemeye devam ediyorum. TÜSİAD'dan istifa etmiyorum. Ama TÜSİAD'ın genel politikasını daha açık, daha şeffaf, daha demokrasiden yana olmasını istiyorum.'' dedi.

TÜSİAD'ın 1997'deki genel kurulunda katılımcıların demokrasi istemediklerini ifade eden Alaton, aradan 13 sene geçtiğini ve 2010'da Ergun Özbudun tarafından hazırlanan raporun da reddedildiğini söyledi. Bunun daha büyük bir ayıp olduğunu kaydeden Alaton, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Çünkü profesörler böyle bir rapor hazırladıklarından Genel Kurul'a da haber veriyorlar. Günün sonunda Ümit Boyner'in eşi geliyor mikrofona ve yönetim kuruluna soruyor, ?Siz bu raporun arkasında duracak mısınız? Ses seda yok yönetimden ve Ümit Boyner de orada oturuyor. Bu genel kurul bir Perşembe günü oluyor. Pazar günü bir demeç veriyor TÜSİAD yazılı olarak ve bu rapor bizi bağlamaz diyor. Bu rapor sadece profesörlerin raporudur, diyor. Halbuki raporun üzerinde TÜSİAD diye yazıyor. TÜSİAD'ı az bile eleştiriyorum. Benim eleştirim demokrasi yolunda, insan hakları yolunda. Ben Avrupa standartlarında bir ülke istiyorum. Bu talebime cevap vermedikçe TÜSİAD'ı eleştireceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber