'Vur, kır, döv söylet' taktiği bitti

Haber Giriş : 06 Ekim 2005 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB ile müzakereler başladı. Toplumun her kesimi kendini sorgulamaya başladı. Aydın Emniyet Müdürü "Vur, kır, döv, söylet" taktiğinin bittiğini itiraf etti.

Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, AB müzakere sürecinin başlamasının ardından "Vur, kır, döv, söylet taktiği bitti. Görev şevki, aşkı ile dövme dönemi geçti" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, AB Uyum Yasaları çerçevesinde kurduğu komisyonda görevli olan Orhan, Almanya, İngiltere ve İtalya'daki incelemelerinin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eskiden poliste vur-kır, döv-söv söylet taktiği vardı. Şimdi öyle durum yok. Polisin suçluyu itelemesi, aşağılaması bile suç. Bir hırsızı aşağılamak işkenceye giriyor, cezası üç yıldan başlıyor. Polisin görev aşkı, görev şevkiyle birilerine gidip sövme, dövme, bağırma devri sona erdi. Kimse yanlış anlamasın, ben bugün gelinen noktadan ve yasalardan şikâyet etmiyorum. Polisin görevi, önüne konan yasalar çerçevesinde görevini yapmak. Suçlu da olsa onlara tebessüm etmek."

Bazı suçların artarak süreceğini, 'demokratikleşme sonucu bazı olayların daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacağını' söyleyen Orhan, son 10 yılda 12-18 yaş arası çocukların işlediği suçlardaki artış için "Olması gerekenler oluyor" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber