Tribünleri polis izliyor, cezayı kesiyor

Cumhuriyet savcıları, tribün terörünü önlemek için sahaya inmeden önce polis, PTT 1. Lig'de takip ettiği 3 farklı karşılaşmada, kamerayla tespit ettiği 2 kişiye adli işlem uyguladı, 2 kişiye ise ceza kesti. Alkollü 20 taraftarın ise sahaya girmesine izin vermedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 4 Kasım 2012 tarihinde oynanan Adana Demirspor-MKE Ankaragücü müsabakası öncesinde alınan etkin önlemler ve aramalar neticesinde çok sayıda yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı madde ve güney kale arkasındaki ağaçta zula edilmiş "sallama" tabir edilen kesici madde ele geçirildiği bildirildi.

Adana Demirspor-MKE Ankaragücü takımları arasında oynanan müsabakada 4 kişiye, müsabaka alanına girmekten Sporda Şiddetin Ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'na istinaden adli işlem, 1 kişiye de Kabahatler Kanunu kapsamında idari işlem yapıldı. Ankara'dan geldikleri belirlenen 20 Ankaragücü taraftarı ise alkollü oldukları gerekçesi ile stada alınmadı. Polis, 21 Ekimde oynanan Adana Demirspor-Manisaspor karşılaşmasında ise kamera kayıtlarının inceleyip 1 kişiye rakip takım oyuncularına "kötü ve çirkin tezahürat"ta bulunmaktan, 7 Ekim'deki Adana Demirspor-Adanaspor arasındaki karşılaşmada, 1 kişiye, rakip takım taraftarlarını taşlamaktan ve taşkınlık çıkarmaktan, adli işlem uygulandığı bildirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Adana Emniyet Müdürlüğü olarak bütün amacımız; taraftar, yönetici, sporcu ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiye'ye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmaktır. İlimizdeki bütün spor müsabakalarının, Adana'mıza yakışır bir şekilde, fair-play çerçevesinde yapılabilmesi amacıyla gerekli her türlü önlem alınmaya devam edilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber