Öğretmenlerini isteyen öğrenciler derse girmedi

Balıkesir'de bir soruşturma kapsamında müdür ve yardımcısı ile 9 öğretmenin yerleri değiştirilen Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu'nda birçok öğrenci, tepki amacıyla derse girmedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yönetici ve öğretmenlerinin yerlerinin değiştirilmesini kabullenemeyen öğrencilerle velileri, okulun önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler.

"Öğretmenimizi istiyoruz" sloganı atan ve ağlayan öğrencilerden biri bayıldı. Öğrenciye, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekibi müdahale etti.

Derse girmeyerek uygulamayı protesto edenlerden 3. sınıf öğrencisi Zeynep Bozok, öğretmenini geri istediğini belirterek, "Öğretmenimizi elimizden alıyorlar. Onu çok seviyoruz, onunla ders yapmak istiyoruz ama bizi engelliyorlar. Tek isteğimiz, öğretmenlerimizle ders yapmak, başka bir şey istemiyoruz. Başka okula 1. sınıfa vermişler öğretmenimizi, onun sınıfına da geçemeyiz. Ne yapacağız-" dedi.

Okul önünde toplanarak çocuklarına destek veren veliler ise geçen hafta öğretmenlerin gideceğinden haberlerinin olduğunu ifade ederek, şöyle konuştular:

"Valilikten randevu aldık, sorunumuzu anlattık ancak olumlu bir sonuç alamadık. Soruşturma sonucunda gerekli cezanın verildiğini söylediler. Okulda bir huzursuzluğun yaşandığını ve nedenlerini iyi biliyoruz. Nasıl bir artı-eksi hesabı yapıldı anlamadık. Çocuklarımız çok üzgün. Bizim yanımızda, öğrencinin yanında olan bir tutum değil. Olan çocuklara oldu. Okul Aile Birliği seçiminde yönetimin değişmesinden sonra bunlar yaşandı."

Polis, okul önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ise gelen şikayetler ve yaşanan bazı olaylar nedeniyle soruşturma açıldığını belirterek, "Müfettişler görevlendirildi ve soruşturmayı tamamladılar. Yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturma sonucunda, okul müdürü, baş yardımcısı ile 9 öğretmenin yerleri değiştirildi, başka okullara tayin edildiler" diye konuştu.

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayıncı: Kamuran Akkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber