Andızlı Mezarlığı'nda tarihi mezarlara yeni defin tehdidi

Antalya Cenaze Hizmetleri Derneği Başkanı Murat Arslanoğlu, tarihi mezarlara zarar verdiği gerekçesiyle Antalya şehir merkezindeki Andızlı Mezarlığı'nın yeni definlere kapatılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Arslanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, yıllar önce encümen kararıyla defne kapatılan Andızlı Mezarlığı'nın, mezar yeri sıkıntısı sebebiyle yeni definlere tekrar açıldığına işaret ederek, bu durumun sakıncaları da beraberinde getirdiğini kaydetti.

Andızlı Mezarlığı'ndaki tarihi mezarların yeni definler sebebiyle tehlike altında olduğunu savunan Murat Arslaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yıllar önce encümen kararıyla defne kapatılan Andızlı mezarlığı maalesef yeterli özen gösterilmediği için tarihsel özelliğini yitiriyor. Tarihi mezarlar kayboluyor ve üzerlerine yeni definler yapılıyor. Daha geç olmadan, bir an önce Andızlı yeni definlere kapatılmalı ve tarihi özelliği olan mezarlar ile mezar taşları yerinde korunmalı. Hiçbir şekilde mezar taşları başka yere taşınmamalı. Tespiti yapılan mezarlarla ilgili bir çalışma yapılarak, bayramlarda ziyarete gelenlere tanıtımları yapılmalı ve Antalya'nın hafızası yaşatılmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber