Yenice'de yüksek okul talebi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'ün Yenice İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Akay, ilçede yüksek okul açılması için tüm Yeniceliler'in kenetlenmesi gerektiğini belirtti.

Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, yaptığı yazılı açıklamada, "Göreve geldiğimiz ilk günlerde de söylediğimiz gibi, Yenice'nin kalkınması ve gelişmesi için turizm ve yüksek okulu hedef almalıyız. Biz, süreç içerisinde turizm alanında bir şeyler yapmaya çabaladık. Tanıtım konusunda çok ileri adımlar attık. Yıl içerisinde ilçemize dışarıdan çok sayıda değerli konuklarımız geldi. Ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi konusunda da duyarlı davranan hemşehrilerimiz çalışmalara başladılar. Yeni yeni tesisler açılmaya başlandı. İlçemizde artık bir otelimiz var. Şaban Doğancı isimli hemşehrimiz açtığı otel ile önemli bir eksikliğimizi giderdi" diye konuştu.

Diğer eksikliklerin de zaman içinde Yeniceliler'in desteğiyle giderileceğine inandığını söyleyen Başkan Akay, "Turizm konusunda ortaya koyduğumuz hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Yüksek okul konusunda yaptığımız temasları da bu arada hızlandırma çabasındayız. Yüksek okul konusunda Yeniceli olarak kenetlenmek zorundayız. Önümüzdeki süreçte, Yenice'ye bir yüksek okul kazandırmak için yoğun bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor. Yüksek Okul Derneğimiz yöneticileri ile birlikte tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, esnafımız, işadamımız ve halkımızla bu işi kotarmalıyız. Omuz omuza verirsek, bu olayı gerçekleştiririz ve Yenice'nin ufkunun açılmasını sağlarız. Tüm Yeniceliler'e bu konuda birlik olalım çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber