Goncalı öğrenciler diş taramasından geçirildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gonca Kreşi öğrencileri, ağız ve diş sağlığının önemini uygulamalı olarak öğrendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diş kontrolleri yapılan çocuklar, dişlerin nasıl fırçalanacağı konusunda da bilgi sahibi oldu.

Ereğli'de faaliyet gösteren Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, diş kontrolünden geçirildi. Yaklaşık 35 öğrencinin taramadan geçirildiği kontrollerde öğrencilerin diş durumları, çürükleri ve diş eti problemleri araştırıldı.

Yapılan tarama sonrasında açıklamada bulunan diş doktoru Deniz Direkçi Arkan, öğrencilerin diş durumlarının oldukça iyi olduğunu, sıkıntı görülen öğrencilerle ilgili de gerek öğretmenlerine gerekse de ailelere bilgiler verdiklerini söyledi. Arkan, ?Küçük çocukların diş bakımlarıyla ilgili ve ağız diş sağlıklarıyla ilgili bilgiler vermek istedim. Bazen gözden kaçabiliyor. Veliler evde fark edemeyebiliyor. Çocuklarda diş tedavisine ihtiyaç duyulan dişler olabiliyor. Bunları gösterelim, velileri uyaralım tedavi konusunda yönlendirelim istedik. Muayenede çocukların ağı sağlığı ve dişlerine baktım. Genel olarak çok beğendim. Artık yeni nesil biraz daha eğitimli. O yüzden çok fazla dolgu ihtiyacı olduğunu görmedim. Bunun yanı sıra beslenmeleriyle ilgili olarak bir şeyler anlatmak istedim. Diş bakımlarıyla ilgili olarak bir şeyler anlatmak istedim. Hepsi diş konusunda bilgililer. Ben soruyu sorduktan sonra cevap veriyorlar.? dedi.

Ereğli Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Rahşan Yılmaz, çocukların diş ve ağız sağlığı konusunda bilgilenmeleri amacıyla diş tarama etkinliğini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yılmaz, ?Öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimlerine dikkat ettiğimiz kadar sağlıklarıyla da yakından ilgileniyoruz. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda da bilgilendirilmeleri ve bu konuda uyarılmaları amacıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Onlar da bizlerden anne ve babalarından öğrendiklerini bir kez daha tazelemiş oldular.? şeklinde konuştu.

Diş doktoru Arkan son olarak öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanacağı konusunda da bilgiler verdi. Diş taramasından geçen öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber