Adıyaman, yeni spor salonuna kavuşuyor

Esentepe Mahallesi'nde yapımı hızla devam eden yeni 2 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu inşaatı hız kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat binasını gezen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve Müdür Yardımcısı Fevzi Bener, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Adıyamanlı gençlerin modern tesislerde spor yapabilmeleri için 2 bin 500 seyirci kapasiteli modern spor salonu binasının inşaatında incelemelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet, artan nüfusu ile yeni tesislere ihtiyaç duyan Adıyaman'da gençlerin özellikle daha fiziki şartlarda spor yapabilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

İnşaatı devam eden ve yaklaşık 10 milyon 74 bin TL'ye mal olacak 2 bin 500 seyirci kapasiteli salonda incelemelerde bulunan Bağcı, ?Adıyaman farklı branşlarda sportif faaliyetlere katılan gençlerin daha modern tesislerde spor yapabilmeleri için çalışıyoruz. 400 Kişilik bir kapalı spor salonuna sahip olan Adıyaman'da lisanslı sporcu sayısı 7- 8 bin iken bugün bu sayı 30 bini geçmiştir. Yeni yaptığımız sentetik çimli semt sahaları, tenis kortları, yürüyüş parkurları ve modern tesislere çok yakında bitmesi için çalışmalarına hız verdiğimiz 2bin 500 seyirci kapasiteli spor salonumuz tamamlandığında Adıyaman'da profesyonel anlamda spor gençlerimizin ve lisanlı sporcu sayımızın 100 bine ulaşmasını hedeflemekteyiz. Sadece mevcut devam tesislerin yanı sıra bunlara ek hizmet binaları ve sosyal tesislerinde kazandırılması için bakanlıklarımızla sürekli görüşerek ildeki yatırım çıtasını yükseltiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber