Başkan Palta: Muhteşem eserleri gün yüzüne çıkarıyoruz

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yaptıkları restorasyon çalışmaları ile ecdadın bıraktığı muhteşem eserleri gün yüzüne çıkardıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevzat Palta, restorasyon çalışmaları süren Nakkaş Köprüsü'nde incelemede bulunarak yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Nakkaş ve Hashas köprülerinin bu yıl içinde bitirilmiş olacağına dikkat çeken Palta, "Aksaray Belediyesi olarak projelendirdiğimiz yaklaşık 800 yıllık tarihi Selçuklu eseri üç tane köprümüz var. Bu üç köprümüzden iki tanesi bu sene inşallah tamamlanacak. Nakkaş köprümüzün restorasyon çalışması bitti. Tabi bu restorasyon çalışması sırasında köprünün açılması gerekiyordu. Etrafı açıldı. Kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili bağlantıların aktarılması gerekiyordu, bununla ilgili çalışma yapılmıştı. Bu süreçte de Uluırmak'taki çevre düzenlemesi ciddi anlamda tahrip edildi. Şu anda tahrip edilen duvarlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. İnşallah onu da çok kısa bir süre içinde eksiklerimizi yaptıracağız ve arkasından da hem Uluırmak'ın içinde hem de çevresinde tahrip edilen bu kısımları onarıp yaptırıp, yine o eski ihtişamlı güzel görüntülerine inşallah kavuşturacağız. O muhteşem Selçuklu eserimizi ortaya çıkartmış olacağız." dedi.

Köprülerin ata yadigârı Selçuklu eserleri olduğunu kaydeden Palta, "Şu anda diğer köprümüz olan baş köprü dediğimiz Hashas köprümüzün restorasyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah o da bu sene tamamlanmış olacak. Debbağlar dediğimiz Küçük Bölcek Köprümüze kış şartları geldiği için bu sene girilmiyor. İnşallah onu da önümüzdeki yıl Allah nasip ederse baharla beraber çalışmalara devam edilmiş olacak. Aksaray Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmalarla hem ecdada ve tarihi misyona bir saygı olacak ve aynı zamanda bu muhteşem eserleri tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber