Adana'da öğrenciler yurt dışı üniversite eğitimi konusunda bilgi aldı

Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları'nın Adana ayağı açıldı. Fuara katılan lise ve üniversite öğrencileri yurt dışında eğitimle ilgili kafalarındaki sorulara cevap buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere rehber olan yurt dışı eğitim fuarları başladı. Bu kapsamda Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları geçtiğimiz günlerde Ankaralı öğrencilerle buluşurken, bugün de Adana'daki öğrenciler yurt dışı eğitimle ilgili kafalarındaki sorulara cevap buldu. Adana Hilton Otel'de açılan Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarı'na yurt dışından yaklaşık 25 üniversite katılıyor. Fuar süresince öğrenciler, diledikleri okulların yetkilileriyle yüz yüze görüşerek, ilgilendikleri ülkenin eğitim şartlarıyla ilgili detaylı bilgi alabiliyor. Öğrenciler ayrıca, en seçkin okulların temsilcileri tarafından fuar kapsamında düzenlenecek seminerlere katılma imkânı da sağlanıyor.

Bu arada fuarda, New York Film Akademisi (NFYA) de yer alıyor. NFYA, fuarda film yapımı ve oyunculuk alanında eğitim almak isteyen gençlere, kısa dönem film yapım kursları, sertifika programları ve burs fırsatlarıyla ilgili bilgiler sunuyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ?Film Çek, Bursu Kap' yarışması ile ilgili detaylar fuara gelen yönetmen adayları ile paylaşılacak.

Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Özdemir, burs imkânı sağlayan okulların da fuarda yer aldığını belirterek, hayatının en önemli kararını verecek öğrencilerin eğitim fuarlarını kaçırmaması gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber