Yargıtay: Trabzon Belediyesi'nde toplu iş sözleşme yetkisi Hizmet-İş Sendikası'nda

Hak-İş Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Trabzon Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi yapmayla yetkili sendikanın Hizmet-İş Sendikası olduğunun Yargıtay tarafından da onaylandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İhsan Bülbül, yaptığı yazılı açıklamada, Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Belediyesi arasında yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi'nin Belediye-İş Sendikası'nın yetki itirazında bulunması nedeniyle yapılamadığını hatırlattı. Belediye-İş Sendikası'nın hiçbir üyesi olmadığı halde, sırf süreci uzatmak ve işçileri cezalandırmak için yetki davası açtığını savunan Bülbül, ?Hizmet-İş sendikamızın yoğun bir emek mücadelesiyle takip etmiş olduğu yetki davasıyla ilgili yerel mahkemenin Hizmet-İş Sendikası'nın lehine verdiği karar Yargıtay'ca da onandı. Toplu İş Sözleşmesi'nin Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Belediyesi arasında yapılacağını karara bağladı.? dedi.

Belediye-İş Sendikası'nın yetki itirazında bulunmasının boşa kürek sallamak olduğunu ileri süren Bülbül, bunu bildikleri halde, işçilerin alın terini, emeğini hiçe sayarak böyle bir cezalandırma yöntemi seçenlerin, çalışanları ne kadar düşündüklerini açıkça ortaya çıktığını dile getirdi.

İhsan Bülbül, Hizmet-İş Sendikası olarak bütün engelleri kaldırarak, işçilerin emeği ve alın teri için Trabzon Belediyesi ile sözleşme masasına oturmak üzere tüm hazırlıklarını yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber