Şener'in talimatı: Galataport ihalesine inceleme

Haber Giriş : 07 Ekim 2005 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Kutman ile İsrailli Sami Ofer'in birlikte satın aldığı 'Galataport ihalesi' ile ilgili dosya incelenmek üzere DPT'ye gelirken Devlet Bakanı Şener, 'inceleyin' talimatını verdi.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Galataport kiralama ihalesine ilişkin dosyasının Yüksek Planlama Kurulu'nun sekreteryasını yürüten Devlet Planlama Teşkilatı'na geldiğini belirtti. Şener, DPT'ye, "İnceleyin, sonra konuşalım" dediğini ifade etti. Gazetecilerin, "DPT, kurumsal görüşünü ifade eden bir rapor mu hazırlayacak?" sorusu üzerine, "İnceleyecekler. Bana bilgi verecekler. Ben de bir karar vereceğim" dedi. Galataport ihalesine Mehmet Kutman'ın sahibi olduğu Global Yatırım Holding ile İsrailli Sami Ofer'den oluşan konsorsiyum 3.5 milyar Euro ile en yüksek teklifi vermişti.

İMZALAYACAK MI?

Şener, ihalenin sadece YPK'ya gelen onay bölümüyle ilgili olduğunu söyledi. Ancak SABAH'ın, "Galataport ihalesine Yap-İşlet-Devret yöntemiyle çıkıldı. Bu nedenle ihale öncesi YPK kararı alındı. Bu durumda tüm süreç sizi ilgilendirmiyor mu" sorusu karşısında ise gülümseyerek, "Demek ki tüm yönlerine bakıp değerlendireceğiz" dedi. Şener, kulislerde ortaya atılan, "YPK kararını imzalamak istemiyor. Bu nedenle YPK kararı kendisinin yurt dışında olduğu bir sırada vekalet eden bakan tarafından imzalanabilir" iddialarına da tepki göstererek, "Bunu söyleyenler beni hiç tanımamış. Ben ya imzalarım ya da gerekçesini söyleyerek imzalamam. Asla sorumluluğu bir başkasının sırtına yüklemem" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber