Muşlu milli dalgıç iş istiyor

Muş'taki birçok boğulma olayında cesetleri sudan çıkaran kişi olarak tanınan Avrupa ve dünya birincilikleri bulunan iki yıldızlı milli dalgıç Nihat Emre, kendisine el uzatılmasını ve iş verilmesini bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok boğulma olayında günlerce bulunamayan cesetleri bulmayı başaran Nihat Emre, en son Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 2 yıldız dalgıçlık kursunu birinci olarak tamamlayıp sertifikasını almıştı.

Şimdiye kadar 50 kişinin cansız bedenini, 15 kişiyi de sağ olarak sudan çıkardığını söyleyen Emre, "Yaklaşık 8 yaşımdan bu yana yüzüyorum. Yüzmek benim mesleğim. Şimdiye kadar 2 yıldız aldım. Avrupa ve dünya birinciliklerim olmasına rağmen elimden tutan olmadı. Tek istediğim Sivil Savunma da ya da belediyede beni bir işe alsınlar. Muş gibi bir yerde 2 yıldızlı bir insan bulunmaz. Sudan korkmuyorum en son suda 30 kilometre yüzdüm. Sudan korksaydım zaten suya girmezdim." diye konuştu.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Nihat Emre'nin yıllarca su sporları ile ilgilenerek dalgıçlık yaptığını belirtti. Kartal, ?Nihat Emre Muşumuzda onlarca canlı veya cansız cesedi sudan çıkarmıştır. Biz de 'Kano, Kürek ve Suyun Bereketi' projesinde onu da değerlendirelim. Sağ olsun kendisi geliyor, bu projede bize yardım ediyor, cankurtaranlık yapıyor. Arkadaşlar kano, kürek ve yelkende çeşitli etkinlikler yaptığı zaman o da Murat Suyu'nda sporcular ile beraber yüzüyor onlara gönüllü olarak yardımcı oluyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber