Ağrı İl Özel İdaresi gölet projelerine de el attı

Ağrı İl Özel İdaresi, ulaşım, altyapı ve inşaat sektörlerindeki projeler yanı sıra hayvancılığın gelişimi ve kırsal alandaki vatandaşlara ekonomik anlamda katkı sunmak amacıyla gölet yapım çalışmalarına da el attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, programa alınan 7 gölet projesinin tamamlanarak hizmete sunulduğunu açıkladı.

Gökçe, ?Hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın hayvan otlattığı bölgelerde hayvancılığın gelişimi ve hayvan içme suyu ihtiyacının temini amacıyla yapılan gölet projeleri bir bir hayata geçmeye başladı. Vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermek üzere belirlenen yerlerde İl Özel İdaresi bütçesi ve araçlarıyla Badıllı, Karasu, Aşağı Ağadeve, Yukarı Ağadeve ve Yayla köyleri olmak üzere 2012 yılında 7 adet hayvan içme suyu göleti yapımı tamamlanmıştır. Yağışlı mevsimlerde yoğun olarak yağan yağış sularının, havza bazında toplanması temini amacıyla uygun yer seçimi yapılmak suretiyle her biri 15?20 bin metreküp hacimli göletler yapılmıştır.? şeklinde bilgi verdi.

Gökçe, bu tür projelerin yapımının önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber