Fuhuş çetesi kadınları ölüme sürüklemiş

Adana'da kadınlar üzerinde baskı oluşturup onları zorla fuhşa zorladıkları veya intihara sürükledikleri, adam öldürmeden yaralamaya, ihaleye fesat karıştırmadan yağmaya kadar değişik onlarca suça karıştıkları ileri sürülen çıkar amaçlı bir suç örgütü çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınan 22 çete üyesinden 11 tabanca ile 3 kurşun geçirmez yelek ele geçirildi. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, her türlü ihbarı büyük titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, "Kimse kimseye kabadayılık yapamaz, yasalar her şeyin üzerindedir." dedi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Organize Bürosu ekipleri, şikâyetler ve yaşanan bazı olaylar sebebiyle 6 ay önce M.G.'nin elebaşılığını yaptığı bir şebekeyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takipler sonucu, çete üyelerinin konsomatris kadınlar üzerinde baskı oluşturarak, onları zorla çalıştırdıkları veya intihara sürükledikleri belirlendi. Polis, eş zamanlı operasyonla Adana ile birlikte Balıkesir ve İstanbul'da belirlenen adreslere baskın yaptı. Operasyonlarda 5'i azmettirici olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda, 11 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 12 şarjör, 82 fişek, 4 çelik yelek, 4 bin 370 paket gümrük kaçağı sigara, 42 bin lira nakit para, bin 215 gram uyuşturucu, bin 680 TL meblağlı banka dekontu, 3 adet 51 bin lira meblağlı senet aslı, 1 adet 45 bin lira meblağlı çek aslı, 3 araç satış sözleşmesi, 55 kurusıkı gaz fişeği ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 22 şüpheli, 'çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına bilerek ve isteyerek hizmet yüklenmek, yağma, tehdit, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak, silah ticareti yapmak, gümrük kaçağı sigara, suç işlemeye azmettirmek, zorla bayan çalıştırmak, fuhuşa yer temin etmek, cinsel saldırı, intihara teşebbüse sebebiyet vermek, suça azmettirmek, darp, silahla yaralama, bıçakla yaralama ve ihaleye fesat karıştırma, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, ateşli silahla adam öldürme, iş yeri kurşunlama' suçlamalarıyla adli mercilere sevk edildi.

"UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK"

Bu arada, KOM Şubesi Narkotik Bürosu ekipleri de değişik illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri kullanıma hazır paketler şeklinde piyasaya sürmeye çalıştığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Adli mercilere sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı. Polis, operasyonlarda toplam 138 kilogram uyuşturucu maddesi ile 9 bin 746 adet sentetik uyuşturucu ele geçirdi.

"KİMSE KABADAYILIK YAPAMAZ"

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ele geçirilen malzemelerin basına gösterildiği toplantıda yaptığı konuşmada, yasa dışı her türlü oluşum ve yapılanmaya karşı çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Gürkan, "Kimse kimseye kabadayılık yapamaz, yasalar her şeyin üzerindedir." dedi.

Polisin halkı üzerinde lokal nüfuz alanları oluşturmak isteyen gruplara karşı her türlü tedbiri aldığını hatırlatan Gürkan, her türlü suç ve suçlu ile mücadelede de vatandaşların desteğinin önemli olduğuna dikkat çekti. Gürkan, "Halkımızın güvenlik güçlerimize karşı duyduğu güven ve verdiği her türlü destek bizi ayrıca onurlandırmaktadır. Teşkilatımız Adana halkının büyük desteğiyle zehir tacirlerine yönelik amansız mücadelesini de sürdürüyor. Uyuşturucu vb. suç organizasyonları ile ilgili vatandaş ihbarlarının mücadelemizin en önemli parçası olduğunu belirtmek isteriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber