Seri katillerin mahkemesi devam ediyor

Yalova'da Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüğü, Fatih Geçer'i ise tüfekle vurup daha sonra cesedini ormana gömdüğü öne sürülen Hüseyin Demir (27) ve Erkut Acar'ın (33) yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, 24 Ocak 2006 tarihinde, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i evlerinde boğazları kesilerek öldürüldüğü iddia edilen sanıklar Erkut Acar ve Hüseyin Demir hazır bulundu.

Bir önceki duruşmada iddia makamı, her 2 sanığın ayrı ayrı konut dokunulmazlığının ihlali, gasp ve adam öldürme suçlarında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırmaları için mütalaada bulunmuştu.

Esas hakkında diyecekleri sorulan Erkut Acar, ?Önceki savunmamı tekrar ediyorum. Ben Şafak Pehlivan'ın diğer sanığa anlattığı bazı şeylerle ilgili tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Sayın savcılık makamının mütalaasına katılmıyorum. Ben gasp yapacak bir insan değilim. Kendi malım, mülküm vardır. Bugüne kadar da para konusunda kimseye ihtiyacım olmadı. Kendi malım vardır. Bunun da araştırılmasını ve dosyanın yeninden araştırılmasını talep ediyorum.? dedi.

Hüseyin Demir ise diğer sanığın yalan söylediğini ileri sürerek, ?Erkut Acar'ın söylemiş olduğu tanık hakkındaki beyanları yalandır. Tutukluluk halimle ilgili konuyu mahkemenizin takdirine bırakıyorum.? diye konuştu.

Öldürülen anne ve oğlun akrabalarının avukatı Cevdet Ulu ise sanıkların TCK 62 maddesince ceza indiriminden yararlanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet ayrıca, sanık avukatlarının dilekçe ile talep ettiği tevsii tahkikat talebinin bir daha ki celsede değerlendirilmesi ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine kararlaştırdı.

Öte yandan sanıkların öldürdüğü iddia edilen Fatih Geçer ile ilgili dava hakkında savcılığın iddianameyi hazırladığı ve davanın aralık ayında görüleceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber