Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Radyasyon Onkolojisi Kliniği hizmete girdi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Radyasyon Onkolojisi Kliniği hizmete başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Klinik bünyesinde; 5 radyasyon onkolojisi uzmanı, 3 radyasyon fiziği uzmanı, 5 radyoterapi teknikeri ve deneyimli klinik hemşireleri görev alıyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kanserin ışınla tedavisi anlamına gelen radyasyon onkolojisi alanında önemli adımlar attı. Deneyimli bir kadro ile hizmet veren ?Radyasyon Onkolojisi Kliniği' hastalarını detaylı bir incelemeden geçirerek tedavi ediyor. Yeni serviste hastalar şu aşamalardan geçiyor:

Bilgisayarlı tomografi ile tümörlerin hacmi belirleniyor ve ardından tümöre verilmek istenen radyoterapi ışınları tespit edilip ilgili fizik uzmanlarına hastanın bilgileri aktarılıyor. Yapılan tedavi planlamaları doktor eşliğinde tartışılıyor. Aralıklarla çekilen filmlerle tedavinin doğruluğu takip ediliyor. Uygulamada farklı ve iyi olan bir diğer yan ise; hasta hangi doktor tarafından takip edilirse edilsin tüm doktorlar ortak bir konsey oluşturarak hastayı değerlendiriyor ve izliyor.

7.30 ile 21.00 arasında hizmet veren klinik, tedavisi hafta sonuna denk gelen hastaları ile de ilgileniyor. Öte yandan robotik sistemle kemoterapi hazırlama ve uygulama ünitesinin de tamamlandığı ve yakında faaliyete geçeceği söylendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber