Minik öğrencilerden 'nostaljik iletişim araçları' sergisi

Nevşehir'de faaliyet gösteren Özel Lara Koleji'nin 7.sınıf öğrencileri, 'Nostaljik İletişim Araçları' sergisi açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal bilgiler dersindeki iletişim ve insan ilişkileri ünitesi bağlamında açılan sergi, beğeni topladı.

Lara Koleji sergi salonunda açılan sergide, öğrenciler geçmişten günümüze iletişim araçlarını sergiledi. Eski televizyon, radyo, telgraf ve posta güvercinin bile sergilendiği etkinlik, öğrencilerin yanı sıra veliler tarafından da ilgiyle gezildi. Sergide yer alan siyah-beyaz televizyon, eski daktilolar, ankesörlü telefonlar, gramofonlar, kasetçalarlar ve kömürlü radyolar, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Sosyal bilgiler öğretmeni Yunus Emre Koçak, "Bu sergi sayesinde teknolojinin nasıl bir ilerleme gösterdiğini öğrencilerimize göstermiş olduk. Öğrenciler bu sergi ile hem derse ait güzel bir etkinlik yaptılar hem de güzel bir nostalji yaşattı. Geleceğe yön ve şekil verecek bu neslin bu şuuru kazanmış olmaları bizim için oldukça önemlidir. Bu benzeri etkinlikleri müfredatımıza bağlı kalarak devam ettirmek niyetinde ve azmindeyiz." dedi.

Özel Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü ise "Okulumuzda her ay üç defa derslere yönelik sergiler açılıyor. Bu sergiler sayesinde öğrencilerimiz bilime ve sanata dokunma imkanı buluyorlar. Öğrendiklerini pekiştirme fırsatını elde ediyorlar. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber