İstanbul Teknokent faaliyete geçirildi

Yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alana sahip olan İstanbul Teknokent'in mekânsal altyapı sorunları büyük ölçüde tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Teknokent faaliyete geçirildi. Yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alana sahip olan İstanbul Teknokent'in mekânsal altyapı sorunları büyük ölçüde tamamlandı.

2009-2010 döneminde öncelikle ele alınan konulardan birisi İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İstanbul Teknokent) oldu. İstanbul Teknokent'in Avcılar Yerleşkesi'nde 2010 yılında başlayan inşaat çalışmaları 2011 yılında tamamlandı.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi'nde kurulan İstanbul Teknokent'in ana hizmeti, AR-GE faaliyeti yürütmek isteyen kuruluşlara kiralama yöntemiyle nitelikli ofis sağlamak veya yap-kullan devret modeline göre kendi binasını yapmak isteyen kuruluşlara arsa tahsisi yapmak.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Teknokent hakkında yaptığı açıklamada, teknokentlerin ülke kalkınmasında önemli bir işlev gördüklerini söyledi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet sözlerine şöyle devam etti:

?Üniversiteleri girişimcilerle buluşturan ve AR-GE çalışmaları yapmaları için önemli destekler veren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, ülkemizin inovasyon yetkinliğini ve rekabet gücünü arttıracak özellikler taşımaktadır. Firmalar maliyetlerin düşük olması, araştırma olanaklarına ve nitelikli insan kaynaklarına yakın olmak gibi nedenlerle teknokentlerde yer almayı tercih etmekteler. Bilgi ve deneyimlerinin ürüne dönüşmesi, akademik personelin sanayi finansmanını da kullanarak araştırmalarını sürdürmeleri, öğrenci ve mezunlara istihdam olanağı sağlanması ise üniversiteler açısından teknokentleri cazip hale getirmektedir. Bu amaçla kurduğumuz Teknokent son 4 yıl içinde çok büyük bir gelişme gösterdi. Mekansal altyapı sorunlarını hızla çözümleyerek bünyesinde 72 şirketin 82 proje ile faaliyet gösterdiği bir araştırma ortamı oluşturmayı başardı. İstanbul Teknokent, dünya çapında bir AR-GE Üssü konumuna gelmek hedefiyle çalışmaktadır?.

Bölgesel kalkınmada bir sinerji oluşturmayı amaçlayan İstanbul Teknokent, özellikle yeni ve ileri teknoloji alanlarında AR-GE faaliyetleri yürüten ve yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren teknoloji firmalarına uluslararası standartlarda destek hizmetleri sunan bir teknokent. İstanbul Teknokent'in hedefi, bünyesindeki AR-GE kuruluşlarına uluslararası standartlarda teknokent hizmeti sunmak, dünyanın farklı bölgelerinden gelen girişimcilerin AR-GE çalışması yaptıkları uluslararası bir AR-GE üssü konumuna gelmek.

İstanbul Teknokent, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi'nin büyüklüğü ile orantılı proje ve firma büyüklüklerine ulaşan iş birliklerine imza atmaya hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber