Adana polisi bilişim suçları danışmanlığı yapacak

Adana Emniyet Müdürü Gürkan teknolojiyle birlikte internet üzerinden özellikle iş adamlarına karşı dolandırıcılığın arttığını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan teknolojiyle birlikte internet üzerinden özellikle iş adamlarına karşı dolandırıcılığın arttığını belirterek, "Polisi arayıp başvuran herkese bu konu hakkında danışmanlık hizmeti vereceğiz" dedi.

Gürkan, yaptığı basın toplantısında teknolojinin gelişip internet ve bilgisayar kullanımının artmasıyla halkın ve iş adamlarının mağdur olmaya başladığını kaydetti. Milemyum çağı da denilebilecek bilgi ve teknoloji çağında bulunulduğunu anımsatan Gürkan, "Her türlü bilgisayar ve bilgi iletişim teknolojisi çok gelişmiş ve yaygınlaşmış, bu da beraberinde siber suçlar dediğimiz yeni bir suç profilinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu tür suçlarla mücadele içinde 2012 yılında Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ilgi dairesi kurularak faaliyete geçmiştir. Bu şubemizde konularında, bilişimde uzman, bilgisayar kullanımında uzman elamanlar görevlendirilmiştir. Bu personel özellikle internet üzerinden yapılan ekleme işlemi, banka

hesaplarına girme, kişisel bilgilere girme, özel görüntüleri elde elde etme, çocuk pornosu, terör örgütü propagandası gibi, geniş yelpazedeki her türlü suç ve suçluyla mücadele etmektedir" diye konuştu.

Bu mücadelenin en önemli boyutunun vatandaşlarımızın bilgisayar ve interneti bilinçli kullanmasının oluşturduğuna dikkat çeken Gürkan şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hazırladığımız ve özellikle önemsediğimiz bazı uyarıları, bir broşür ile belirttik. Bu broşürleri vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ayrıca bu konuda tüm duyarlı anne ve babalara, kurumlar ile iş adamlarına ve vatandaşlarımıza da istedikleri zaman ilgili şubemiz tarafından danışmanlık hizmeti verilecektir. Danışmanlık hem 155 hem de ilgili şubenin telefonu üzerinden bize ulaşılmasıyla talep olduğunda konunun türüne göre vatandaşlara yardımcı olunacak. Ayrıca nasıl önlem alıması konusunda önceden bilgilendirme yapılacak."

Gürkan, bu konuda özellikle iş adamlarının mağdur olduğunu vurgulayarak, "Bilişim suçlarında özellikle zanlılar iş adamlarımızın bilgi sistemi bloke edip özel şifreleme ile kendi sistemlerinin kullanılması engeliyor. Daha sonra onlarla irtibat kurarak ciddi paralar karşılığı sitelerini iade etmektedirler. Bu tür mağduriyet Adana da birden fazla olduğu için, çok önemsiyoruz. İş adamlarından 100 bin liraya kadar para isteniyor. Vatandaşlarımızı uyarıp onlara danışmanlık hizmeti vererek bu tür mağduriyetleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber