Başiskele'de güçlendirilmiş iskanlı binalar yıkılmayacak

Başiskele Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu Kentsel Dönüşüm ve Kent Estetik Birimi hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda ?Kentsel Dönüşüm Yasası? olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un hayata geçmesiyle orta hasarlı ve iskânı olmayan binalar yeniden gözden geçirilmeye başlandı. Bu kanun kapsamında Başiskele Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu Kentsel Dönüşüm ve Kent Estetik Birimi hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın talimatları doğrultusunda faaliyetini sürdüren Başiskele Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü-Kentsel Dönüşüm ve Kent Estetik Birimi, Kocaeli Valiliği tarafından ilçe genelinde yapılan tespit sonucu 368 tane orta hasarlı binayı listesine aldı.

Öte yandan birim yaptığı incelemeler sonucu onarım güçlendirmesini tamamladığına dair teknik rapor almış ve güçlendirme ruhsatı olan farklı 52 yapı sahibi için ise iskanlandırma sürecine başladı. İskânlı olan 50 yapı da yıkım listesinden düşürülmek üzere kayda alındı. Bu durumda iskânlı vatandaşların da Belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Bu doğrultuda orta hasarlı yıkılacak binalar listesinden çıkarılması için onarım güçlendirme ruhsatı olup teknik rapor almamış vatandaşların en geç 31 Aralık tarihine kadar teknik raporlarını alıp iskân için belediyeye başvurmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber