Meslek edindirme kurslarından 3 bin kişi faydalanıyor

Mamak Belediyesi'nin Mamak Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren meslek edindirme kursları büyük ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012-2013 yılı eğitim döneminde 3 bin kişinin kayıt yaptırdığı ücretsiz kurslarda vatandaşlar gitar, ney, keman, tiyatro, drama, halk oyunları, bağlama, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği gibi bölümlerde eğitim alıyor. Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik olarak hazırlanan kurslar, ilçenin eğitim seviyesini ve nitelikli çalışan sayısını yükselttiği gibi, kursiyerlerin mesleki ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlıyor.

Kurslardan 7 den 70'e herkesin faydalandığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Toplumumuzun her yaştan bireyine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz? dedi.

Vatandaşların kültürel gelişimleri için MKM kurslarının yanı sıra aile merkezleri, gençlik merkezleri ve mahalle konakları inşa ettiklerini belirten Akgül, amacımız kurslara katılan ev hanımlarımıza ve genç işsizlerimize meslek sahibi olma şansı vermek dedi. Akgül, ?Kurslarımıza her geçen yıl kayıtlar artıyor. Vatandaşlarımız kurslara katılarak hem meslek öğreniyorlar hem de yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyorlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber