'Hatay'da silah satışı' ile ilgili iddialar

Hatay Valiliği'nce, kentte silah satışı ile ilgili, Hatay Valiliği'nin habere konu satışlar ile ilgili herhangi bir yazılı veya sözlü talimatı olmamıştır.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı basın yayın organlarının 7-8 Kasım tarihli yayınlarında, "Hatay'da silah satışı" ile ilgili bazı iddiaların yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hatay Valiliği'nin habere konu satışlar ile ilgili olarak, hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna, herhangi bir gerekçe ile yazılı veya sözlü talimatı olmamıştır. Yapılan işlemler ilgili mevzuatı gereği yapılan rutin bir ihale işlemi olup Reyhanlı ilçesine özel bir uygulama yoktur.

Haberde satıldığı belirtilen silahlar, kolluk kuvvetlerince ruhsatsız veya faturasız olduğu için yakalanan ve yetkili mahkemeler tarafından '2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfek, Nişan Tabancası ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun' kapsamında el konulan yerli üretim, yivsiz av tüfekleridir. Mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra illerde defterdarlıklara, ilçelerde mal müdürlüklerine tasfiye amacı ile teslim edilen bu kabil eşyalardan ekonomik değere sahip olanlar, '2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu' kapsamında satışa çıkarılmaktadır. 18 yaşını doldurmuş, Emniyet Müdürlüğü'nden veya İl Jandarma Komutanlığı'ndan 'Yivsiz Tüfek Satın Alma Belgesi' alan her vatandaş bu alımlara iştirak edebilmektedir."

Bu kapsamda ilgili mahkemelerce Hatay Defterdarlığı'na bin 698 yivsiz av tüfeği teslim edildiği, daha önceki ihalelerde bunların 208'inin satılarak tasfiye edildiği bildirildi.

Açıklamada, 7-8 Kasım tarihlerinde Reyhanlı Mal Müdürlüğü'nde yapılması planlanan ihalenin, yanlış anlama ve algılamalara meydan vermemek için Reyhanlı Mal Müdürlüğü tarafından iptal edildiği belirtildi.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber