Çürük gerekçesiyle 500 öğrenci okuldan çıkartıldı

Fethiye'nin Kemer Beldesi'nde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 500'e yakın öğrenci Muğla Valiliği'nin direktifi ile binadan çıkartıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'nin Kemer Beldesi'nde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 500'e yakın öğrenci Muğla Valiliği'nin direktifi ile binadan çıkartıldı. Okuldaki öğrenciler, üç ayrı okula yerleştirilerek, eğitim ve öğretime devam ederlerken, veliler yeni okulun bir an önce yapılmasını istedi.

Fethiye'nin Kemer Beldesi'ndeki Şehit Gürcan Akan İlkokulu ve Ortaokulu Binası'nın deprem testinde dayanıksız çıkması nedeniyle 19 sınıftaki yaklaşık 500 öğrenci beldedeki 3 ayrı okula nakledilince öğrenciler ve veliler mağdur oldular.

Muğla Valiliği'nin hazırlattığı raporla içinde ders yapılmaması istenen bina eğitim ve öğretime kazandırdı. Bu arada toplam 840 öğrencisi bulunan Şehit Gürcan Akan İlkokul ve Ortaokul binasının yaklaşık 20 yıl önce yapıldığı belirtilirken, öğrencilerin eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Kemer Lisesi ve Gerişburnu İlkokulu'na gönderilmeleri velileri ve öğrencileri mağdur etti. Veliler, okul idaresi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Kaymakamlığı'nın soruna kısa sürede çözüm bulmalarını isterlerken, lisede eğitim öğretim gören çocuklarla, aynı yerde eğitim öğretim yapılmasından rahatsızlık duyduklarını, çil yavrusu gibi değişik okullara dağıtılan öğrencilerin bir okulda yeniden toplanmasını istediler.

Veliler, okula çürük raporunun çok önceden verilmiş olmasına rağmen yeni bina ya da mevcut binanın güçlendirme çalışmasının yapılmama nedenini anlayamadıklarını söylediler.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Zehra Özcan ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri; "Öğrenci velileri ve öğrenciler olarak en kısa sürede okulumuza kavuşmak istiyoruz. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle öğrencilerimiz çil yavrusu gibi dağıtıldı. Ayrı ayrı yerlerde eğitim öğretim veriliyor. Öğrencilerimiz için en kısa sürede okul istiyoruz" dediler.

Velilerden Emine Kabasakal, Necati Güzeloğlu, Ali Karabulut ile bazı veliler de "Okulumuza çürük raporu verilmiş. Okul boşlatıldı. 3 ayrı okula nakledildi. Oldukça mağdur olduk. Okul havası ortadan kalktı. Öğrencilerimizin eğitim öğretiminin bu durumda yeterli verilmesi mümkün değil" dediler.

Öğrenciler ise "Yeni okul istiyoruz" diye bağırırlarken, "Okulumuza giremiyoruz. Depreme dayanıklı değilmiş. Şimdi karanlıkta çıkmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce okulumuzun yapılmasını istiyoruz" dediler.

<İMimg src="\common\news\documents\304442\curuk-gerekcesiyle-500-ogrenci-okuldan-cikartildi.jpg">

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber