Yunanistan önlemleri artırınca kaçaklar Bulgaristan'a yöneldi

Yunanistan'ın Türkiye sınırında aldığı önlemler kaçakları Bulgaristan tarafına yöneltti. Avrupa ülkelerine geçmek için yola çıkan binlerce kişi, Türkiye'nin Yunanistan'a kara sınırı bulunan Edirne'ye geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buradan yaklaşık 13 kilometrelik Karaağaç sınır bölgesi ile Meriç Nehri'nden geçmeyi başaran kaçaklar Yunanistan'a ulaşıyor.

Binlerce kişinin asker, polis ve gümrük görevlileri tarafından yakalanmasına rağmen kaçakların bir bölümü geçmeyi başarıyor. Kaçakların geçişini önlemek amacıyla Yunanistan bir takım önlemleri hayata geçirmeye başladı. Türkiye tarafından sınır polisi görevlendiren Yunanistan, aynı zamanda tel örgü çekerek geçişlere karşı önlem aldı. Kamera ve helikopter destekli yapılan kontroller kaçakların güzergah değiştirmesine neden oldu.

Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan kaçakların son zamanlarda Bulgaristan sınırına yöneldiğine dikkat çekti. Bunda Yunanistan'ın aldığı önlemlerin etkili olduğunu belirten Ceylan, sınırda yakalanan kaçakların barınmaevinde misafir edildiğini kaydetti.

Türkiye'de diplomatik temsilcilikleri bulunan ülkelerin vatandaşlarını geri gönderdiklerini anlatan Ceylan, kaçakların sınırda yakalanmaları kadar Türkiye'ye girişleri üzerinde durulması gerektiğini vurguladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber