MATAB, yurt dışı fuarları için 200 bin lira destek sağlayacak

Manavgat Çevre Koruma, Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB), yurt dışı fuarlarda bölge destinasyonun tanıtımı için 200 bin lira destek bulunacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MATAB Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, geçen olduğu gibi bu senede turizmcilerin yurt dışında katılacağı fuarlarda bölgenin tanıtımı için 200 bin lira malzeme desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Bölge destinasyonuna yönelik yeni sezon tanıtımlarına WTM 2013 Londra Fuarı ile başlandığını belirten Barut, MATAB'ın en önemli hizmetlerinden birinin de turizm yatırım ve tanıtımlarına destek olmak olduğunu kaydetti. Bölgeye gelen turist yoğunluğunu Orta Avrupa, Rus ve İskandinav ülke turistleri oluşturduğunu belirten Barut, geçen fuarlarda bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için Rusça, Almanca ve İngilizce dillerinde tanıtım CD'si hazırladıklarını ifade etti. Yıllık 4 milyon turistin Manavgat'ta tatil yaptığını hatırlatan Barut, bölgeyi daha fazla turistin tanıması ve tatil yapması için Berlin, Budapeşte, Moskova, Oslo, Utrecht, Prag, Brüksel, Zürih ve Londra fuarlarının tanıtımın önemli olduğunu söyledi. Barut, "Turizm tanıtımlarında geçen yıl yaptığımız 200 bin liralık desteği bu senede yapacağız. MATAB olarak bölgemizin başta Avrupa, Balkan, Baltık, Rusya ve İskandinav ülkelerinde tanıtımına özel önem veriyoruz." diye konuştu.

Bölge destinasyonuna gelen 4 milyon turistin yüzde 57'sini Almanlar, yüzde 23'nü Ruslar, yüzde 9'nu İngiliz, yüzde 6'sını Hollanda, yüzde 3 İskandinav ülkeleri ve diğer milletler oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber