Isparta'da duble yol isyanı

Isparta'nın Antalya ile ulaşımını sağlayan 111 km'lik Dereboğazı'nın 'çift yol'a dönüştürülmesi talepleri rafa kaldırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Genel Müdürlüğü 2013 Yatırım Programı'na Ağlasun- Çeltikçi-Bucak- Antalya hattını alınca ortalık karıştı. AK Partili İl Genel Meclis üyelerinin dahi tepki gösterdiği duble yol kararı, önceki gün İl Genel Meclisi'nin ana gündem maddesini oluşturdu. Vali Memduh Oğuz'un da katıldığı meclis toplantısında Ak Parti'li Kadir Şallı, Dereboğazı'nın duble yol programına alınmasını içeren önerge sundu.

BUCAK Ağlasun YOLU RANTABIL OLMAZ

Ispartalının hayali olan bu yolun standardının yükseltilerek duble yol haline getirilmesi gerektiğini ileten Şallı, "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Isparta- Antalya duble yol projesini Ağlasun- Bucak üzerinden yapma kararı aldığını öğrendik. Bu yatırım rantabıl değildir. İstanbul, Ankara, Afyon üzerinden gelip Antalya'ya gidecek sürücüler hiçbir zaman bu yolu tercih etmeyecektir. Antalya'nın batısına gidecekler zaten duble yol hattını kullanacaktır. Antalya'nın doğusuna gidenler yine Dereboğazı yolunu tercih edecektir" diye konuştu.

ELİMİZE ŞEKER VERDİLER

Daha sonra söz alan MHP'li Mustafa Artan, "Dereboğazı yolu Isparta'nın bir sevdasıdır. Dereboğazı yolu sadece Isparta'yı Antalya'ya bağlamaz. Sütçüler bölgesini, hatta Antalya'nın kör köylerini bile dünyaya açan yoldur burası. Tüm iller duble yolla birbirine bağlanırken, Isparta duble yoldan geri kalıyor. Ağlayan çocuğu avutmak için eline şeker verilen çocuk misali Isparta'ya şeker verdiler. Isparta vekilleri kabiliyetli değil. ya da Burdur vekillerinin kabiliyeti Isparta vekillerinin kabiliyetinin üzerine çıkmış" dedi.

VALİ: KONU ANKARA'DA GÖRÜŞÜLECEK

Vali Memduh Oğuz ise duble yol projeleri konusunda vekiller ve bakanlar düzeyinde Ankara'da önümüzdeki günlerde görüşme yapılacağını ifade etti. Vali Oğuz, "Bucak Ağlasun yolunun duble yol olması Isparta'ya zarar vermez. Bucak'ın Isparta'ya sempatisi var. Sosyal ve ekonomik açıdan Bucak'ı Isparta'ya bağlamış olursunuz. Burdur, Bucak, Ağlasun duble yolu Dereboğazı yolunun alternatifi değildir. Konya- Isparta -Burdur- Antalya bölünmüş yol projesidir. Dereboğazı yolu bu projenin ikinci üçüncü etabıdır. Dereboğazı yolunu duble yol kapsamına hemen alın diyemeyiz ama programın öne çekilmesi için görüşeceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber