Gazipaşa'ya 2 kavşak müjdesi

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, D-400 Karayolunun iki ayrı noktasına kavşak yapılacağı müjdesini verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Karademir, Gazipaşa ve Alanya arasında yapımı süren yol çalışmalarını incelemek üzere geldiği Gazipaşa'da, ilk olarak Kaymakam Muhittin Pamuk'u makamında ziyaret etti. Karademir, yolun eksik kalan kısımlarının tamamlanması için yapılacak ihaleye sıcak asfaltın da eklendiğini aktardı.

D-400 Antalya-Mersin karayolu üzerindeki Ekmel Mahallesi'ne alt geçit, Çobanlar köyüne ise kavşak yapılacağını belirten Karademir, "Alanya'dan Güney Köyü'ne kadar yaptığımız yol sıcak asfalt olacak. 1 kilometrelik asfaltın devlete maliyeti 2.5 milyon lira. İhalenin ardından orta refüjler, kaldırımlar, yan yollar, istinat duvarları, kavşaklar ve sıcak asfalt işleri yapılacak. Ayrıca Güney Köyü'nden sonra yapılacak olan 4.6 kilometrelik tünel işi de ihale edilecek" dedi.

Gazipaşa'yı ikiye bölen D-400 karayolunda yaşanan kavşak sıkıntısına değinen Kaymakam Pamuk, yapımı süren yol çalışmasında kavşak sayısının düşürülmesinin bölge halkında büyük mağduriyet oluşturduğunu belirtti. Pamuk, "İlçe halkı için önem arzeden noktalar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Çamlı Mezarlığı karşısında kavşak olmaması. Diğeri ise Meslek Yüksek Okulu, spor salonu, itfaiye, anaokulu, stadyum ve belediye kademesinin olduğu bölge. Bu iki noktanın yeniden ele alınmasını istiyoruz" dedi.

Ziyarete katılan Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit de ek kavşak yapılması için talepte bulundu. Çarşı merkezinden yangın ihbarı alan bir itfaiyenin Denizkızı Kavşağı'na ulaşmak için 2 kilometre mesafe katetmesi gerektiğini belirten Akşit, "Daha önceden tapu müdürlüğü ve esnaf odasının olduğu bölgede bulunan kavşak iptal edildi. İtfaiyenin önüne bir kavşak konulmazsa ilçe merkezinin trafiği alt üst olur. Buraya kavşağın konulması şart" diye konuştu.

Karayolları'nın politikası gereği kavşak sayısını azalttıklarını ifade eden Karademir, "Bahsettiğiniz mesafe çok büyük bir mesafe değil. Bu nedenle kavşak yapmak doğru olmaz. Bölgeye bakalım. Eğer müsait olursa toplayıcı yol yapabiliriz" dedi. Kaymakam Pamuk ve Bahattin Akşit'in ısrarı üzerine Müdür Karademir, itfaiye girişinde inceleme yapmayı kabul etti. Bölgede yapılan inceleme sonrası Karademir, ikna oldu ve kavşak yapılması için yüklenici firmaya talimat verdi. Karademir, Çamlı Mezarlığı karşısına kavşak yapılmasına da onay verdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber