BAKİAD Başkan Yardımcısı Toksöz: Girişimcilerin ilk adımı istişare olmalı

Bartın Aktif İşadamları Derneği(BAKİAD) Başkan Yardımcısı İşadamı Aydemir Toksöz, bir insanın teşebbüs ettiği herhangi bir işinde en güzel neticelere ulaşmasının ilk şartının istişare etmek olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneklerinin KOSGEB işbirliği ile 30 kişiye yönelik olarak düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin konuğu olan BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, girişimcilik eğitimine katılan yeni girişimci adaylarına iş dünyasını ilgilendiren konularda tavsiyelerde bulundu. Zekatın sadece para ve malla değil, sahip olunan bilgi ve tecrübelerin başka insanların istifadelerine sunulabilmesi adına paylaşmakla olabileceğini ifade eden Aydemir Toksöz, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan yeni girişimci adaylarını tebrik etti.

En akıllı insanın, istişareye en çok saygılı ve başkalarının düşüncelerinden de en çok yararlanan insan olduğunu ifade eden Toksöz, "İş ve planlarında kendi fikirleriyle yetinilerek, önü-arkası düşünülmeden içine girilmiş nice işler vardır ki, iki adım ileriye götürülememiş olmaktan başka, müteşebbislerin hem itibar kaybetmelerine, hem de kırılmalarına sebep olmuştur. İstişare eden kaybetmez öncelikle bundan ödün verilmemesi gerekir. Yeni girişimciler kendilerini sürekli yenilemeli, dünyayı iyi okumalılar, çağa ayak uydurmalılar. Bir işe girerken öncelikle niyet halis olmalı, kötü niyetle murada erilmeyeceği unutulmamalı. Diğer önemli bir husus ise ticarette duygusal olmaktır. Ticaretin de belli kuralları var. Ticaretle arkadaşlık ve dostlukların karıştırılmamalı, duygular ticari kuralların önüne geçmemeli. O kırılmasın bu gücenmesin derken neticede herkesin üzüldüğü örnekleri de görüyoruz." diye konuştu.

ŞEHİTLERE TAZİYE

Siirt'in Pervari ilçesinde şehit olan 17 vatan evladının yürekleri dağladığını ifade eden BAKİAD Başkan yardımcısı Aydemir Toksöz, "Yaşanan elim helikopter kazasında 17 vatan evladının şehit olduğu haberiyle sarsıldık. Şehitlerimizin birisi de Ulus ilçemizden. İnşallah böyle elim kazaları milletimiz bir daha yaşamaz. Şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyoruz, Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber