Bayburt'ta 4 yoksul aile ücretsiz tüp bebek sahibi olacak

Bayburt'ta, maddi durumu iyi olmayan ve çocuk sahibi olmak isteyen 4 yoksul ailenin tüp Bebek tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile çeşitli nedenlerle çocuğu olmayan ve maddi durumu nedeniyle tüp Bebek masraflarını karşılayamayan yoksul aileler için "Tüp Bebek Projesi" başladığı belirtildi.

Proje kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenecek 4 ailenin tüp Bebek tedavi giderlerinin Acıbadem Sağlık Grubu tarafından karşılanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile yapılan tüp Bebek projesi kapsamında il merkezinden 2, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde de birer aile olmak üzere toplam 4 aile projeden yararlanacak. Tüp Bebek başvurusu için kadınların, kendisi veya eşinin sosyal güvenceye sahip olmaması, 23-39 yaş aralığında olması, son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair raporun bulunması, hiç çocuk sahibi olmaması veya çocukların sağlık problemleri nedeniyle tedavi amaçlı olarak doğum yapması gerektiğini doktor raporu ile belgelendirmesi gerekiyor. Bunlara ek olarak gelir testinde durumu 'G-0' olan kadınlar tüp Bebek projesinden yararlana bilmek için 16 Kasım tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tüp Bebek modülüne kayıt yapmaları gerekiyor."

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Yayıncı: Asena Akçay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber