Maskeli hırsızlar fazla kaçamadı

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir marketten 15 bin TL civarında malzeme çalan 4 maskeli hırsız, Çanakkale'de, arabalı vapurdan inerken polis ekiplerince yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Edirne'nin Keşan ilçesinde Anafartalar Caddesi No 148 adresinde bulunan Rabia Gül'e ait markete giren ve tanınmamak için yüzlerine kar maskesi takan E.S. (27), Ö.A .(27), U.D.B. (23)

ve M.A. (27), raflarda bulunan 15 bin TL tutarındaki sigara ve alkol ile yazar kasanın kasa kısmını çaldıktan sonra 35 AV 8551 plakalı otomobille Çanakkale istikametine doğru kaçtı. Bir süre sonra hırsızlık olayını fark eden Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işyerinin güvenlik kameralarındaki görüntülerden yola çıkarak, kaçtıkları aracın plakasını tespit etti.

PTS SİSTEMİ SAYESİNDE YAKALANDILAR

Bunun üzerine araç plakası, şahısların kaçabileceği istikametlerde bulunan polis ve jandarma ekiplerine bildirildi. Kısa süre sonra Çanakkale'ye bağlı Eceabat ilçesinde PTS (Plaka Tanıma Sistemi)'ne giren aracın Ecabat'ta olduğu belirlendi. 4 şahısın bulunduğu otomobil, Eceabat'ta arabalı vapura binerken, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise iskelede tertibat aldı. Bir süre sonra arabalı vapurdan inen araç durdurulurken, içerisinde bulunan E.S, Ö.A, U.D.B. ve M.A. polis tarafından gözaltına alındı.

Olay günü akşam saatlerinde, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 4 şahıs, olayda kullandıkları otomobil ve çalınan malzemelerle birlikte Keşan'a getirildi. Şahısların emniyete girişinde ki rahat tavırları ise dikkat çekti.

116 SUÇTAN KAYDI BULUNUYOR

Olaya karışan zanlılardan E.S.'nin 116 ayrı suçtan sabıka kaydının bulunduğu öğrenilirken, diğer zanlılarda, Ö.A'nın 62, U.D.B.'nin 63, M.A.'nın ise 27 suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber