Genel Müdürlük (MTEGM) Okul müdürlerini bilmeden uyarıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü e-okul'la ilgili olarak okul müdürlerini uyarmaktadır.

Uyarı metni:

?Okul Müdürlüklerinin Dikkatine!

Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında uygulanan haftalık ders çizelgelerinde (Talim ve Terbiye Kurulunun 08.02.2011 tarih ve2011/10 sayılı Kurul Kararı) yer alan dersler e-okul sistemi üzerinde kontrol edilerek hataların e-okul sisteminde yer alan açıklamalara göre düzenlenmesi gerekmektedir.?

Şeklindedir.

Okul müdürlükleri de Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünü uyarmaktadırlar. Çünkü bu yıl dönüşen okullardaki öğretmenler eski öğrencilerinin bilgilerine ulaşamamaktadırlar.

2012-2013 itibariyle Genel Liseden Anadolu Lisesine dönüşen okullarla ilgili aktarım işlemelerini Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tamamlamıştır.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ise henüz tamamlamamıştır. Bu nedenle not girişi dahil bir çok konuda bilgi girişi yapılamamaktadır.

Öncelikle İl MEM ile görüşen okul müdürüne cevap olarak genel müdürlüğün aktarım yapması gerektiği oldu. Genel müdürlüğü arayan okul müdürü birkaç kişiyle yaptığı görüşmeden sonra bu işi e-okul biriminin yapacağı cevabını aldı. Bu birimle de görüşüldükten sonra cevap il müdürlükleri yapacak oldu. Tekrar il müdürlüğüne dönülünce yok biz yapamıyoruz denildi. Anlayacağınız Okul Müdürü pinpon topu misali bir o yana bir bu yana savruldu. Müdür iş yürüsün istiyor birileri sana ne bize ne iş çıkarıyorsun dercesine konuyu sürüncemeye bırakıyor. Herkes topu bir başkasına atıyor.

Teknik sorun var desek o da yok. Çünkü Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bu işi başarmış.

Yapılacak işlem nedir?

Okulun eski kurum kodundan bulunan öğrenciler yeni kurum koduna aktarılacak. Yeni kurum kodunda iki okul açılmıştır. Bu okullardan birisi Meslek Lisesi diğeri de Lise? Meslek Lisesi bilgileri doğru fakat Lise modülü açıldığında hiçbir bilgi yok.

Bu neden önemli:

Öğretmenler MEBBİS'te yeni kuruma aktarılmıştır.

Böyle olunca e-okul'da eski kurum kodu ile giriş yapıldığında öğretmenler görülmemektedir. Böyle olunca şube, ders programı yada ders öğretmenleri tanımlamaları ya mümkün olmamakta yada anlamsız kalmaktadır.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün bu konuyu bir an önce çözmesi gerekmektedir. Yazılılar ve sonuçları alınmaya başladı fakat bilgi girişi yapılamıyor. MTEGM'lüğü yaptığı uyarıda haklı fakat okul müdürlerinin uyarısını da dikkate almalıdır?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber