Yeni açılan okullar, norm fazlası duyurularında olmamalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni açılan okullar, norm fazlası duyurularında olmamalı

.

Yeni açılan eğitim kurumlarına ne zaman atama yapılabilir, Yeni açılan eğitim kurumları norm kadro fazlası atamalarında duyuruya çıkarılabilir mi ve Norm kadro fazlası öğretmenler yeni açılan eğitim kurumlarına atanabilir mi? sorusuna cevap olması açısından Milli Eğitim Bakanlığı görüşü yayınlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?Yeni açılan eğitim kuramlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması? başlıklı 42. maddesinin ikinci fıkrasında, "(2) Yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde duyurulmak ve il içinde yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile bu Yönetmeliğin 41 inci maddesi kapsamındaki öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak öğretmenlerle karşılanır.? denilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 18.01.2012 tarihli 3139 sayılı ve ?Yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen ataması? konulu yazıları ile; ?? eğitim ve öğretim hizmetlerinin bütünlüğünün dikkate alınması, yapılacak atamaların aksaklığa yol açmaması açısından; yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime yeni açılan eğitim kurumlarına norm kadro fazlası konumundaki öğretmenlerin atamasının yapılmaması, söz konusu okulların öğretmen ihtiyacının karşılanabilmesi için önümüzdeki yer değiştirme döneminde sisteme yansıtılarak il içinde yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile bu Yönetmeliğin 41 inci maddesi kapsamındaki öğretmenlerin başvurularına açılması gerekmektedir. ? açıklamasında bulunulmuştur.

Buna göre; yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime yeni açılan eğitim kurumları norm kadro fazlası atamalarında duyuruya çıkarılmayacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

İşte o yazı;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber